«ΕρασιΤΕΧΝΕΣ»: Έτοιμοι να ‘κατακτήσουν’ την Καρδίτσα!

Με την συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ της Αμαλιάδας, ανοίγει σήμερα η αυλαία του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου χτυπά στην Καρδίτσα» λένε οι διοργανωτές και δεν υπερβάλλουν αφού για ένα δεκαήμερο το ερασιτεχνικό θέατρο θα βρεθεί στο επίκεντρο.

 

Πρεμιέρα

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η έναρξη θα γίνει σήμερα στις 8:30 το βράδυ με μία ξεχωριστή μουσική παράσταση με τον Βασίλη Λέκκα και από αύριο Παρασκευή το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ όπου θα λάβουν μέρος 8 συνολικά θίασοι οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 26 συμμετοχές από όλη τη χώρα.

Μεταξύ αυτών και οι ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ με το έργο  «Ράφτης Κυριών» του Georges Feydeau, που έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Αμαλιάδα, τα Λεχαινά και την Αθήνα.

 

Σε μία εβδομάδα

Οι ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ θα βρεθούν στην σκηνή του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας την επόμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ.

«Και φτάνει η ώρα ….Και είμαστε χαρούμενοι …Που η πόλη μας και η Ομάδα μας θα είναι εκεί στους 8 καλύτερους του μεγαλύτερου και ιστορικότερου θεατρικού Φεστιβάλ. Στην Καρδίτσα που αγαπούν και εκτιμούν τον πολιτισμό και την προσφορά των ερασιτεχνών στο θέατρο. Ευχαριστούμε Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας» αναφέρουν στην ανάρτησή τους οι ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι:

-Γιώργος Α. Χριστοδούλου, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος-μυθιστοριογράφος

-Γιάννης Μόρτζος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, καθηγητής υποκριτικής

-Τζόυς Μιχαηλίδου, ηθοποιός, χορεύτρια, χορογράφος

-Κωστής Ζευγαδέλης, μουσικοσυνθέτης

-Χριστίνα Κωστέα, σκηνογράφος, ενδυματολόγος

Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν είναι: Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας,  Επιλογής Κειμένου, Α ΄ Γυναικείου Ρόλου, Α ΄ Ανδρικού Ρόλου, Β ΄ Γυναικείου Ρόλου,  Β ΄ Ανδρικού Ρόλου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας «Τάσος Ζωγράφος», Μουσικής Επιμέλειας, Μουσικής Σύνθεσης, Χορογραφίας – Κίνησης, Βραβείο Κοινού.