Αθλητισμός

Έρχεται ο 9ος Επικούρειος Δρόμος

Ακούστε το άρθρο

Για ένατη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται ο 9ος Επικούρειος Δρόμος, ο οποίος θα διεξαχθεί την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 με ώρα έναρξης 8:30 πμ, χώρο έναρξης το Προαύλιο του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, Στις Βάσσες Φιγαλείας (Κοτύλιο όρος), στα 1150 μέτρα υψόμετρο και τερματισμό την Αρχαία Κρήνη Φιγαλείας σε υψόμετρο 450 μέτρα, περίπου.

Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και έπαινοι σε όλους. Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρείς πρώτους Αθλητές της Γενικής κατηγορίας ανδρών και τις τρεις Πρώτες αθλήτριες γυναικών και θα δοθεί επίσης κύπελλο στον Πρεσβύτερο άνδρα και γυναίκα, που θα τερματίσει.

Ο Επικούρειος Δρόμος, είναι ένας Αγώνας Δρόμου 14 χιλιόμετρων (από τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στο Ιερό όρος, των Φιγαλέων, το Κωτύλιο – έως την Αειφόρο, Αρχαία Κρήνη, Στην Αρχαία Φιγαλεία).

Η Διοργάνωση του ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, άρχισε στις 13 Αυγούστου του 2010 και έκτοτε γίνεται κάθε χρόνο, την ίδια ημερομηνία. Μεγάλο μέρος της διαδρομής του Επικουρίου Δρόμου, συμπίπτει με εκείνη της «Ιεράς Οδού»,των Φιγαλέων- (Από την Πόλη της Αρχαίας Φιγαλείας έως τον Ιερό Χώρο των Βασών, όπου μετέβαιναν στον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, και τους άλλους εκεί ναούς, για λατρευτικούς και πολιτιστικούς λόγους), διέρχεται δε, μέσα ή δίπλα, από τα γραφικά Φιγαλικά Χωριά- Καστρούγκαινας, Δραγωγίου, Πλατιάς, Περιβολίων, Στομίου και Φιγαλίας.

Όλη η επικαιρότητα