Ηλεία

Έρχεται το Παν/μιο Πατρών στην Ανδρίτσαινα

Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών θα μεταβεί στους Μύλους Ανδρίτσαινας μεθαύριο, προκειμένου να καταγράψει λεπτομερώς τις παραμέτρους της κατολίσθησης και να εκπονήσει μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Χθες μετέβησαν στο σημείο και στελέχη του ΙΓΜΕ και της Περιφέρειας, για μια πρώτη εκτίμηση, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για να διατυπωθεί με σαφήνεια ο τρόπος με τον οποίο θα λυθεί το πρόβλημα. Τη δεδομένη στιγμή επικρατεί ανησυχία για τον βράχο που δείχνει έτοιμος να αποκολληθεί, αφού δεν αποκλείεται τουλάχιστον δύο σπίτια να τεθούν σε άμεσο κίνδυνο.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η μετακίνηση του βράχου που έχει ήδη κατολισθήσει, προκειμένου να λειτουργήσει ως ανάχωμα σε πιθανή νέα κατολίσθηση.

Παράλληλα, καταβάλλονται διαρκείς προσπάθειες για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να δρομολογηθεί συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ορεινή ζώνη (Λυνίσταινα, Ρόβια κλπ), καθώς αυτή τη στιγμή είναι εφικτή η διέλευση των οχημάτων αλλά απαιτείται βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Όλη η επικαιρότητα