Τουρισμός

Έρευνα: Οι 10 top καλοκαιρινοί προορισμοί των Ελλήνων και ποιοι ξένοι «ψηφίζουν» Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Τις τάσεις του φετινού καλοκαιριού ως προς τους προορισμούς που επιλέγουν οι Έλληνες για τις διακοπές τους αναλύει έρευνα της trivago, ενώ περιγράφει και ποιοι είναι οι ξένοι τουρίστες που «ψηφίζουν» Ελλάδα.

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταλαμβάνει η Σαντορίνη, για την οποία η μέση προτιμώμενη τιμή διαμορφώνεται στα 191 ευρώ.

Στα Χανιά, που ήρθαν δεύτερα στις αναζητήσεις, η μέση προτιμώμενη τιμή είναι τα 93 ευρώ. Η Χαλκιδική είναι τρίτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Σε αυτόν τον προορισμό, η μέση τιμή που προτιμήθηκε από τους χρήστες είναι τα 172 ευρώ. Στην Πάρο, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, και στη Μήλο, που είναι στην πέμπτη, η μέση προτιμώμενη τιμή είναι τα 144 και 111 ευρώ αντίστοιχα. 112 ευρώ είναι η τιμή που προτιμούν οι επισκέπτες της Ζάκυνθου που βρίσκεται στην έκτη θέση. Στην έβδομη θέση συναντούμε τη Σκιάθο με την μέση προτιμώμενη τιμή να είναι τα 128 ευρώ. Στο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, που βρίσκεται στην όγδοη θέση, η μέση τιμή που προτίμησαν οι Έλληνες είναι τα 119 ευρώ. 234 ευρώ είναι η αντίστοιχη τιμή στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση της λίστας.

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Νάξος, όπου η μέση προτιμώμενη τιμή είναι τα 107 ευρώ. Σε όλους τους προαναφερθέντες προορισμούς ο μέσος χρόνος διαμονής κυμάνθηκε μεταξύ των πέντε και των επτά ημερών.

Πρωτιά των Σέρβων

Τη μεγαλύτερη προτίμηση για την Ελλάδα φαίνεται να την έχουν δείξει οι Σέρβοι, ακολουθούμενοι από τους Ρουμάνους και τους Ιταλούς. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Βρετανοί, ενώ αυξανόμενο ενδιαφέρον για την χώρα μας δείχνουν οι Βούλγαροι οι οποίοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση.

Μετά τους Βούλγαρους ακολουθούν οι Γερμανοί στην έκτη θέση και οι Σουηδοί στην έβδομη θέση. Η δεκάδα των εθνικοτήτων που θα προτιμήσουν την χώρα μας φέτος κλείνει με τους Ούγγρους, τους Δανούς και τους Ρώσους να βρίσκονται στην όγδοη, ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

enikonomia.gr

Όλη η επικαιρότητα