Υγεία

Έρευνα: Η μαριχουάνα μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του HIV

marixouana.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έναν απίθανο σύμμαχο στην καταπολέμηση του ιού του HIV σε ασθενείς με AIDS τελευταίου σταδίου, φαίνεται πως βρήκαν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με μελέτη του Louisiana State University που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό AIDS Research and Human Retroviruses, τα κανναβινοειδή σκευάσματα, εκτός από το να ανακουφίζουν τους ασθενείς με AIDS από τη ναυτία και να ενισχύσουν την όρεξη τους, ενδέχεται να καταπολεμούν τον ιό HIV, στα τελικά στάδια της νόσου.

Οι ερευνητές χορηγήσαν THC, η ουσία που περιέχεται στην μαριχουάνα και το χασίς, σε πιθήκους που ήταν μολυσμένοι από τον ιο και διεπίστωσαν ότι μπορούν να μπλοκάρουν την εξάπλωση του ιού στον οργανισμό.

“Τα ευρήματα αυτά αποκαλύπτουν νέους μηχανισμούς που μπορεί ενδεχομένως να συμβάλουν στη ρύθμιση της νόσου” αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης” Patricia Molina.

Πέρυσι , ένας ογκολόγος από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι οι ενώσεις μαριχουάνα μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα σε ασθενείς με λευχαιμία.

Επίσης επιστημονες του California Pacific Medical Center στο Σαν Φρανσίσκο έχουν πραγματοποιήσει έρευνα που δείχνει ότι η μαριχουάνα  μπορούν επίσης να καταπολεμήσει αποτελεσματικά άλλες μορφές επιθετικού καρκίνου.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα