Ηλεία

Έργα για το Δήμο Πηνειού και την Ηλεία – Στήριξη Μπαλαούρα στον Καστρινό

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Πηνειού με την πλήρη και ουσιαστική στήριξη του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, διεκδικεί με ώριμες προτάσεις έργα ανάπτυξης. Ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός κάλεσε χθες στο δημαρχείο τον κ. Μάκη Μπαλαούρα και τον ενημέρωσε διεξοδικά για μια σειρά αιτημάτων που αφορούν τόσο το Δήμο Πηνειού αλλά και το νομό Ηλείας. Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως ενημερωμένος για τα αιτήματα Καστρινού αφού η επικοινωνία των δύο ανδρών είναι συχνή  και εποικοδομητική, κάτι που τόνισαν και οι δύο στη χθεσινή συνάντηση, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Ενόψει συνεδρίου

Η συνάντηση  των δύο ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (Πάτρα 20-22 Ιανουαρίου) και ο δήμαρχος Πηνειού παρουσία των αντιδημάρχων του και του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού, έθεσε στον κ. Μπαλαούρα μια σειρά αιτημάτων που αφορούν στο Δήμο και τα οποία ο βουλευτής θα πρέπει να τα υποστηρίξει.

Βέβαια ο κ. Καστρινός ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα ο οποίος στηρίζει και προωθεί όλες τις ώριμες προτάσεις για έργα στο  Δήμο Πηνειού τόσο στο Πρωθυπουργικό όσο και σε υπουργικά γραφεία.

Τα έργα για τον Δήμο

Ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε εν συντομία στα έργα που αφορούν στο δήμο του, έργα τα οποία έχει προωθήσει και αναμένει χρηματοδοτήσεις. Ειδικότερα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο Αναπτυξιακό (δύο φάσεις) με ποσά 5 εκατ και 5,5 εκατ. ευρώ, στο ΠΔΕ για την μελέτη (300.000 ευρώ) για Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Βαρθολομιού, σε ένα ειδικό πρόγραμμα για χρηματοδότηση μειονεκτικών ομάδων στην περιοχή του Τραγανού, στη χρηματοδότηση για τον περιφερειακό δρόμο στο Τραγανό, στο αίτημα για  χρηματοδότηση Βορειονατολικού κέντρου Γαστούνης, στην διεκδίκηση του μικρού Λιμένος Γλύφας, στην επισκευή του ταρτάν του γηπέδου Γαστούνης και στη συνέχεια και άλλων γηπέδων, στην ανάπλαση Καβασίλων από το Πράσινο Ταμείο κ.α. Επίσης αναφέρθηκε στο Leader: «το πρόγραμμα αυτό πρέπει να βγει στον αέρα γιατί έχει μικροεργάκια», είπε με νόημα ο κ. Καστρινό.

Τα μεγάλα έργα

Ο δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε και στα μεγάλα κομβικής σημασίας έργα που πρέπει να γίνουν στο νομό Ηλείας: στο εργοστάσιο απορριμμάτων τονίζοντας ότι «ακόμη περιμένουμε να γίνει η Διυπουργική», στον σιδηρόδρομο, έργο απαραίτητο για την Ηλεία, στο Φυσικό Αέριο, στην Ολύμπια Οδό όπου έχει «κολλήσει» η όγδοη δημοπράτηση, στην υπογειοποίηση των δικτύων των ΤΟΕΒ Γαστούνης, Σαβαλίων, Αμαλιάδος-Ρουπακίων, και στο αίτημα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για Υποθηκοφυλακείο με έδρα το Βαρθολομιό (10 θα γίνουν κατ’ εξαίρεση σε όλη την Ελλάδα), και στα προβλήματα με την ΖΟΕ (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου).

«Συντάσσομαι»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος δήλωσε:

«Ο δήμαρχος Πηνειού είναι ένας από τους δημάρχους που διεκδικεί που ετοιμάζει  ώριμες προτάσεις. Πρόσφατα τον ενημέρωσα ότι όσα έργα δεν εγκρίθηκαν το 2017, θα πάνε στις αρχές του 2018. Όλοι μπορούμε να παλέψουμε ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και όλοι θα κριθούμε από τα έργα. Εγώ συντάσσομαι με αυτούς που διεκδικούνε και διεκδικούν σοβαρά.»

Όλη η επικαιρότητα