Ηλεία Πολιτισμός

Εργαστήρι ζωγραφικής της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης: Εννέα χρόνια ζωής!

Ακούστε το άρθρο

Εννέα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Εργαστήρι ζωγραφικής της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. Ο άνθρωπος που στήριξε την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή ήταν η αείμνηστη Εύη Πάλλα-Χρονοπούλου, μία γυναίκα με όραμα και απεριόριστη διάθεση προσφοράς.

Το Εργαστήρι ζωγραφικής ξεκίνησε δειλά- δειλά στην αρχή και πολύ σύντομα καθιερώθηκε και πλέον αποτελεί μία από τις βασικές δράσεις της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης.

Τα μαθήματα για την φετινή χρονιά, με οδηγό τον ζωγράφο Κρίστο Χάσα, ξεκίνησαν πρόσφατα και το περασμένο Σάββατο πέρασαν να ευχηθούν στον δάσκαλο και τους μαθητές ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η πρόεδρος του Σωματείου ‘Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη’ Ελένη Σκάβδη και το μέλος του Δ.Σ. Πουλχερία Γεωργιοπούλου.

Παλιά και νέα μέλη στηρίζουν την προσπάθεια και ήδη τα πρώτα έργα έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά. Όπως είπε και ο κ. Χάσα, αυτό που επιθυμεί είναι και φέτος το Εργαστήρι να αναπτύξει σημαντικές δραστηριότητες και να δώσει το παρών στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου και του νομού με πολλά χρώματα και διάθεση για ζωή και δημιουργία. Και γιατί όχι… και εκτός νομού!

Το Σάββατο, για το καλό της νέας χρονιάς,  στήθηκε και ένα μικρό τσιμπούσι, ενώ να σημειωθεί ότι τα μαθήματα ενηλίκων γίνονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Όλη η επικαιρότητα