Ηλεία

Εργατικό Κέντρο Πύργου: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Εργατική Πρωτομαγιά

Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η  Μαΐου στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, πραγματοποίησε κατά τη χθεσινή συγκέντρωση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου στο κτήριό του στον Πύργο, ο πρόεδρός του Γιάννης Βένδρας. Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Νίκος Ορφανός, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας και πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου Χρύσα Ζούπη, τα μέλη του ΔΣ Χαράλαμπος Τζίμης και Παναγιώτης Σταμάτης, ο πρόεδρος Κομμωτών Καταστηματαρχών Ν. Ηλείας Γιάννης Διονυσόπουλος και ο πρόεδρος Υπαλλήλων Εμπορικών Επιχειρήσεων Νίκος Καραμάνης.

Το λόγο πήρε πρώτος ο κ. Βένδρας, που κάλεσε κόσμο και σωματεία να δώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση κόντρα στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει καθημερινά ο εργατικός κόσμος, με την κυβέρνηση να συνεχίζει τη σκληρή πολιτική της και τα αντεργατικά της μέτρα σε συνεννόηση με τους δανειστές. Στη συνέχεια, εστίασε στα πολλά βασικά αιτήματα που έχει ο εργατικός κόσμος από την κυβέρνηση που στα χρόνια της κρίσης τον έχει «γονατίσει». Απαιτούν άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων για την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων, διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος και επαναφορά κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης, Δίκαιο φορολογικό σύστημα, άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας, καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και καμία παρέμβαση στο ισχύον Πλαίσιο για την Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία)των εργοδοτών. Επιπλέον, ζητούμενα είναι η επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας, το δίκαιο φορολογικό σύστημα  και το τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος Κομμωτών Καταστηματαρχών Ν. Ηλείας Γιάννης Διονυσόπουλος και το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Κέντρου Πύργου Χαράλαμπος Τζίμης πραγματοποίησαν και αυτή με τη σειρά τους σύντομο κάλεσμα σε όλο τον κόσμο, ενώ και ο πρόεδρος Υπαλλήλων Εμπορικών Επιχειρήσεων Νίκος Καραμάνης με τη σειρά του πραγματοποίησε κάλεσμα προς τον κόσμο στη συγκέντρωση, αφότου πραγματοποίησε αναφορά στους αγώνες που έχουν δοθεί περίπου 140 χρόνια τώρα από τον εργατικό κόσμο.

Όλη η επικαιρότητα