Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Συμμετοχή στην απεργία – αποχή για την αξιολόγηση

«Στον αγώνα δεν περισσεύει κανείς» ήταν τα πρώτα λόγια που απηύθυνε στους συναδέλφους του ο νέος πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος, κατά την χθεσινή πρώτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το Σωματείο μετά τις εκλογές και την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σωτηρόπουλος έστειλε μήνυμα ενότητας, επισημαίνοντας ότι θα συνεχιστούν οι αγώνες για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, λέγοντας επίσης ότι το νέο Συμβούλιο τιμά και τους αγώνες του προηγούμενου Σωματείου και ζήτησε συμπαράσταση από όλους.

Στήριξη

Το βασικό θέμα της χθεσινής συνέλευσης ήταν η διαδικασία της αξιολόγησης και ελήφθη απόφαση συμμετοχής του Σωματείου στην απεργία- αποχή της ΑΔΕΔΥ- ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδικότερα για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε στην ‘Π’: «Από τις 4 Ιουνίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης με ψηφιακή ή έντυπη καταχώρηση των στοιχείων από τον αξιολογούμενο. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε 3 φάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης σε ένα αξιακό και δημοκρατικό περιβάλλον, με τις δομές μας σε πλήρη στελέχωση και λειτουργία και τους αξιολογητές μας εκλεγμένους από συμβούλια επιλογής και όχι από αναθέσεις διοικήσεων προηγουμένων ετών. Τα δεδομένα αυτή την χρονική στιγμή είναι έτσι δυστυχώς. Οι δομές μας υπολειτουργούν και οι περισσότεροι αξιολογητές είναι από αναθέσεις. Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ η τιμωρητική διάταξη Γεροβασίλη,  με την οποία τιμωρεί όσους συναδέλφους συμμετείχαν σε προηγούμενη απεργία κατά την αξιολόγηση τον περασμένο χρόνο. Με αυτές τις συνθήκες συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ και στηρίζουμε δυναμικά τους συναδέλφους που επιλέγουν την απεργία. Οι εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο παραμένουν ανοιχτές, έχοντας μία θετική απόφαση από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και μία αρνητική από το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ. Μιλάμε για αποκλεισμούς προσοντούχων υπαλλήλων από τις κρίσεις γενικών διευθυντών του Υπουργείου Υγείας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η τροπολογία Γεροβασίλη θα μείνει στην ιστορία ως μελανό στίγμα, ως η μόνη Υπουργός μετά την μεταπολίτευση που τιμωρεί όσους συμμετέχουν σε νόμιμη απεργία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με αίσθημα ευθύνης να μετρήσουν τα υπέρ και τα κατά και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους ζητώντας από την κυνέρνηση να αποσύρει άμεσα την τροπολογία και τα συνδικάτα να συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με το Υπουργείο».

Εκπτώσεις από Εμπορικό Σύλλογο

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της συνέλευσης, ανακοινώθηκε η συνεργασία του Σωματείου με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, που συνεπάγεται η χορήγηση εκπτωτικής κάρτας σε όλα τα μέλη του Σωματείου για παροχή εκπτώσεων από καταστήματα της Αμαλιάδας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι σύντομα θα λειτουργήσει το καινούργιο site του Συλλόγου, στο οποίο ο καθένας θα εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του και θα γίνεται ενημέρωση.

Η χθεσινή ημέρα περιελάμβανε και δωράκι από τον διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Λέντζα, ο οποίος χορήγησε ένα ρεπό σε όλους τους εργαζόμενους για την ημέρα του νοσηλευτή.