Ηλεία

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας: «Συνεχίζουμε τον αγώνα…»

Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο των όσων διαμείφθηκαν τις τελευταίες ημέρες με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, λόγω των αναγκαίων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, το ‘εντέλλεσθαι’ για την μετακίνηση προσωπικού στο Νοσοκομείου του Πύργου, την αντίδραση και την απεργία από το Σωματείο εργαζομένων, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος με χθεσινές του δηλώσεις και κάνοντας απολογισμό υποστήριξε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ όλα έγιναν για να υποβληθούν σε ‘καψώνι’ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προανήγγειλε σκληρό αγώνα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. 

«Αποδείχθηκε στην πράξη ότι το όλο θέμα που δημιουργήθηκε ήταν ένα ‘γυμνάσιο’, μία προετοιμασία προκειμένου να μάθουμε το δρομολόγιο για τον Πύργο. Όλα αυτά τα οποία ειπώθηκαν εκ μέρους της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ήταν δικαιολογίες και προσχήματα και ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την Παρασκευή η δύναμη των ασθενών στον Πύργο ήταν 38 άτομα και πριν κλείσει το Νοσοκομείο η αντίστοιχη δύναμη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ήταν 35 άτομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος και συνέχισε αφήνοντας αιχμές: «Χρησιμοποιήθηκαν ψευδή προσχήματα και δικαιολογίες για να πραγματοποιηθεί ο σκοπός τους, που ήταν η μετακίνηση του προσωπικού. Δημοσίως ζητούσαν 7 άτομα αλλά στην ουσία απαιτούσαν να μετακινηθούν 15 άτομα. Επιβεβαιώνονται οι φόβοι που έχει εκφράσει το Σωματείο εργαζομένων, ότι τέτοιου είδους κινήσεις έχουν στόχο την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας».

‘Πρωτάκουστα πράγματα’

Αναφορικά με τα όσα αφορούν την απεργία που προκηρύχθηκε, ο κ. Μιχαλόπουλος τόνισε: «Είναι πρωτάκουστο και πρωτοφανές να κρίνεται μία απεργία παράνομη από τον διοικητή και από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Είναι πρωτάκουστο να φημολογείται ένθεν και ένθεν ότι όσοι συνάδελφοι απείργησαν θα έχουν πειθαρχικές επιπτώσεις. Ας τολμήσουν να το κάνουν. Εμείς δεν θα σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να καταγγέλλουμε».

Προσφυγή στην δικαιοσύνη

Ο κ. Μιχαλόπουλος άφησε ανοιχτό και το θέμα ακύρωσης των εκλογών που διενεργήθηκαν την περασμένη Παρασκευή για την ανάδειξη εκπροσώπων γιατρών και εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

Από την προκήρυξη των εκλογών το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αντέδρασε και προχώρησε στην κατάθεση εξωδίκου για την τήρηση των διαδικασιών.

«Το Σωματείο μας αντέδρασε άμεσα, γιατί δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Ο διοικητής προκηρύσσει τις εκλογές και δεν προκαθορίζει ο ίδιος τα διαδικαστικά θέματα τα οποία είναι αρμοδιότητα της εφορευτικής επιτροπής. Καταθέσαμε εξώδικο στην διοίκηση με το οποίο ζητούσαμε να τηρηθούν όσα προβλέπει ο νόμος, δηλαδή να γίνει επιστολική ψηφοφορία για τα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων. Καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα και σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Θα μπορούσαν ακόμη να στηθούν κάλπες σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες, αλλά δεν έγινε τίποτα, δεν εισακουστήκαμε και μέσα από Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε να απέχουμε από αυτού του είδους την διαδικασία- παρωδία και να προσφύγουμε στα αρμόδια δικαστικά όργανα» ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος ο οποίος έκανε χθες γνωστό ότι ήδη το ΣτΕ με την υπ. αριθ. 470/2018 απόφασή του δικαίωσε το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, που προσέφυγε κατά του κύρους των εκλογών που έγιναν στο Νοσοκομείο Αγρινίου με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες, διατάσσοντας την επανάληψη των εκλογών.

Το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση όπου εκεί ο κ. Μιχαλόπουλος θα προτείνει συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας και όλους τους φορείς και πιθανόν κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της τοπικής κοινότητας.

Όλη η επικαιρότητα