Ηλεία

Έργο ζωής για τη νότια Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Κρεστένων-Μακρισίων δρομολογεί τη μελέτη κατασκευής πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τη μελέτη βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού τμήματος από το ύψος του δημοτικού γηπέδου Κρεστένων έως τη γέφυρα στην είσοδο των Μακρισίων, μήκους περίπου 1,8 χλμ.

Στόχος της μελέτης είναι να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία κυρίως των μαθητών από τα Μακρίσια προς την Κρέστενα και αντίστροφα, αίτημα που έχει καταθέσει εγγράφως το τοπικό συμβούλιο του χωριού από το 2015.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η μελέτη, θα υλοποιηθούν συμπληρωματικές εργασίες στον δρόμο, με κυριότερη παρέμβαση τη διαμόρφωση πεζοδρομων αριστερά και δεξιά, μαζί με τα αναγκαία τεχνικά έργα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 40.480 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ και έχει ήδη γίνει η προένταση το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Παναγιώτης Μπράμος, το έργο εγκρίθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, για να μη χαθεί χρόνος και να ξεκινήσει το έργο το ταχύτερο δυνατόν.

«Επιδίωξή μας είναι να προωηθήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες χωρίς χρονοτριβή, για να ξεκινήσει το έργο. Είναι μια παρέμβαση πολύ σημαντική, σε έναν δρόμο με πολύ αυξημένη κυκλοφορία, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, διότι χρησιμοποιείται από μαθητές, παραγωγούς, επαγγελματίες οδηγούς και επισκέπτες της περιοχής. Είναι ο δρόμος που συνδέει την παραλιακή ζώνη με την Αρχαία Ολυμπία, για αυτό και δρομολογούμε την ικανοποίηση ενός αιτήματος των κατοίκων της περιοχής», ανέφερε ο κ. Μπράμος.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Μακρισίων, Παν. Γριβάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκκίνηση των διαδικασιών κατασκευής των πεζοδρομίων, επισημαίνοντας ότι είναι πάγιο αίτημα του χωριού και κομβικό για την ασφάλεια των κατοίκων.

«Είναι ένας δρόμος στον οποίο περπατούν μαθητές αλλά και δεκάδες συνδημότες μας σε καθημερινή βάση, επομένως ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος εξαιτίας της έλλειψης πεζοδρομίων. Λόγω της ιδιομορφίας του δρόμου, οι οδηγοί δυστυχώς αναπτύσσουν ταχύτητα, με συνέπεια –ειδικά τη νύχτα- να αυξάνουν οι πιθανότητες ατυχήματος. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν σημειωθεί πέντε θανατηφόρα τροχαία και θρηνήσαμε τον χαμό νέων συμπολιτών μας, Διεκδίκησαμε το έργο από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως τοπικό συμβούλιο, έχοντας λαβει και τις σχετικές αποφάσεις. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλο και τον αντιπερ/ρχη Οικονομικών, Π. Μπράμο, τους περ/κούς και τοπικούς συμβούλους που το ψήφισαν ομόφωνα και τις τεχνικές υπηρεσίες. Είναι ένα έργο ζωής και το αφιερώνω στη μνήμη του Αντώνη Αντωνίου, που χάθηκα πρόωρα και άδικα το 2014 σε αυτόν τον δρόμο», τόνισε ο κ. Γριβάκης.

Όλη η επικαιρότητα