Καταναλωτές

Ερχονται τα ειδοποιητήρια προς τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

17124_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή ειδοποιητηρίων από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Οι τελευταίοι θα πρέπει να σπεύσουν να ασφαλίσουν τα ΙΧ τους, αλλιώς θα κληθούν να πληρώσουν ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκονται σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και ο ακριβής αριθμός τους. Από τη διασταύρωση θα βρεθούν και οι παραβάτες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα. Σε περίπτωση ατυχήματος, οι οδηγοί τους απειλούνται με εξαιρετικά βαριές ποινές αλλά και φυλάκιση. Τα συγκεκριμένα οχήματα επιβαρύνουν με μεγάλα ποσά το Επικουρικό ταμείο αλλά και τους νόμιμους ιδιοκτήτες που καλούνται κάθε φορά να πληρώσουν περισσότερα για να καλυφθούν οι όποιες «τρύπες» υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται πως ακόμα και τα παρκαρισμένα οχήματα που βρίσκονται σε υπόγεια γκαράζ και δεν κυκλοφορούν, αλλά οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, θα πρέπει να έχουν ασφάλεια.

Όλη η επικαιρότητα