Καιρός

Έρχονται βροχές από το μεσημέρι

erhontai_vrohes_apo_to_mesimeri.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα τις επόμενες μέρες με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, καθώς το κύμα καύσωνα των προηγούμενων ημερών απομακρύνεται τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα μέρες. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, την Τετάρτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγε νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από αργά το βράδυ βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τη βορειοδυτική χώρα, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 34 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη. Πάντως στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν τοπικά και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

 
 

Όλη η επικαιρότητα