Κόσμος

Ερντογάν: «Επιθυμία μου είναι να συναντηθώ με τον Τραμπ χωρίς καθυστέρηση»

Ακούστε το άρθρο

Πρόθυμος να βελτιώσει τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, δηλώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να υπάρξει σύντομα συνάντησή με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως είπε ο τούρκος πρόεδρος στην εφημερίδα Χουριέτ:

Επιθυμία μου είναι να συναντηθώ με τον Τραμπ χωρίς καθυστέρηση. Μεταξύ των βασικών θεμάτων που θα εγείρουμε όταν συναντηθούμε θα είναι να υπάρξει μια επανεκτίμηση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων σε ένα στρατηγικό πλαίσιο. Οι στρατηγικές μας σχέσεις είναι υγιείς τώρα; Όχι, θα πρέπει να τις κάνουμε υγιείς.

Ο Ερντογάν  σκοπεύει να συζητήσει μια σειρά θεμάτων με τον νέο πλανητάρχη, περιλαμβανομένης της ανάγκης να βελτιωθούν οι οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, κυρίως στην αμυντική βιομηχανία αλλά και το θέμα της έκδοσης του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999.Αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή και τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Ερντογάν εκτίμησε ότι μέχρι τώρα οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να υποστηρίξουν επαρκώς την Τουρκία και τα συμφέροντά της.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι ΗΠΑ και η Τουρκία, ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να επιδεικνύουν «μεγαλύτερο βαθμό αλληλεγγύης».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα ήθελε να μάθει τι εννοούσε ο Τραμπ όταν χαρακτήρισε «παρωχημένο» το ΝΑΤΟ.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα