Κόσμος

Ερντογάν: Προχωράμε κανονικά τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Ακούστε το άρθρο

Τη σκληρή γραμμή στο Κυπριακό αλλά και τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο επέλεξε να τονίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος απάντησε έμμεσα και στον Μακρόν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με τη Daily Sabbah, ο Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει στον δικό της οδικό χάρτη για όσα κάνει στην ανατολική Μεσόγειο: «Τα πλοία μας για να μπορούν να συνεχίσουν τις εργασίες τους με ασφάλεια είναι σε ετοιμότητα η αεροπορία και το ναυτικό μας και στην ανατολική Μεσόγειο κανένα σχέδιο δεν μπορεί να λειτουργήσει αν αγνοεί την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως «αυτοί που στο παρελθόν προσπάθησαν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους το νησί με το αίμα των Τουρκοκυπρίων, σήμερα προσπαθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα με πολιτικές και οικονομικές επιθέσεις».

Για το θέμα των ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο ο Ερντογάν ανέφερε πως «σε περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν πάρει το μάθημα τους από όσα έχουν συμβεί να ξέρουν πως δεν θα διστάσουμε να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις».

Σύμφωνα με το sigmalive.com ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε σκληρή προειδοποίηση κατά της Κύπρου για την Ανατολική Μεσόγειο απηύθυνε αναφέροντας πως, «κανένα σχέδιο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία ή την ΤΔΒΚ δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην ανατ. Μεσόγειο».

Όλη η επικαιρότητα