Κινηματογράφος

Ερωτας αλά Ισπανικά

1406637480_616x350.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μία μεθυσμένη νύχτα στη Σεβίλλη, η Αμάια, μία νεαρή κοπέλα με Βάσκικη καταγωγή που ξεπερνάει έναν επώδυνο χωρισμό, θα γνωρίσει τον Ραφαέλ, έναν περήφανο Ανδαλουσιανό. Αντιπαθιούνται αμέσως και… καταλήγουν στο κρεβάτι του, όπου καταρρέουν σ’ ένα ανεκπλήρωτο one night stand. Το άλλο πρωί η Αμάια εξαφανίζεται, αλλά αφήνει πίσω την τσάντα της. Ο ερωτοχτυπημένος Ράφα θα ταξιδέψει στη χώρα των Βάσκων για της την επιστρέψει, παίρνοντας μαζί του κι όλες του τις βαριές «αποσκευές»: τα στερεότυπα και την αντιπάθεια που του έχουν εκθρέψει για τον «τρομοκράτη λαό». Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με τα αντίστοιχα κλισέ που διατηρούν οι Βάσκοι για τους Ισπανούς, αλλά ταυτόχρονα έχει να ξεπεράσει δυσκολότερα εμπόδια: η Αμάια τον παρακαλεί να παίξει το ρόλο του πρώην αρραβωνιαστικού της που την παράτησε, για χάρη του πατέρα της που ξαφνικά επέστρεψε στη χώρα. Ο Ράφα θα μπει στη θέση ενός Βάσκου, έναν ρόλο που δεν φανταζόταν ποτέ στη ζωή του…

Ο Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάθαρο («The Wrong Side of the Bed») πλάθει την blockbuster κωμωδία της χρονιάς για την Ισπανία (δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του εγχώριου box office, μετά το «The Impossible») διασκεδάζοντας με τη στερεοτυπική κόντρα μεταξύ Βορρά-Νότου. Οι Σεβιγιάνοι είναι κοινωνικοί, γλετζέδες και θορυβώδεις, χιουμορίστες και… βάζουν πολύ ζελέ στα μαλλιά τους. Ολα αυτά οι σοβαροί (στα όρια του στριφνού), καχύποπτοι, άκρως πολιτικοί Βάσκοι τα βρίσκουν καραγκιοζιλίκια.

Τέτοια και ακόμα περισσότερα inside jokes (που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε εμείς οι εκτός συνόρων θεατές) ανάμεσα στην αιώνια κόντρα των δύο εθνών μεταφέρονται και εφαρμόζονται σε μία παλιομοδίτικα κατασκευασμένη screwball κομεντί, που στηρίζεται και εξαργυρώνει τα κλισέ της. Ενας έρωτας που ανθίζει σε μια κωμωδία παρεξηγήσεων, χιούμορ που προκύπτει από τη σύγκρουση τάξεων και παραδόσεων, ένα όμορφο ζευγάρι πρωταγωνιστών, γραφικές τουριστικές περιοχές ως μαγευτικό σκηνικό της ιστορίας τους.

Χωρίς να ξεφεύγει ποτέ από τα κουρασμένα σχήματα (τόσο κινηματογραφικά, όσο και πολιτικά) την προβλεψιμότητα του σεναρίου της και τις φαρσικές, loud ερμηνείες, αυτή η κωμωδία ίσως διασκεδάσει το κοινό των θερινών σινεμά που αποζητά απλά κάτι χαριτωμένο.

Πηγή: flix.gr

Όλη η επικαιρότητα