Life Ηλεία

Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν τον Βαλεντίνο – Συναισθήματα και δώρα (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Ο έρωτας δεν έχει ηλικία και παρά την οικονομική κρίση οι ερωτευμένοι γιορτάζουν και… δεν το κρύβουν! Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που θα πουν σήμερα ‘Happy Valentine’s day’ στο έτερον ήμισυ και αν κρίνουμε από την εικόνα που παρουσίαζε χθες η αγορά του Πύργου, καθώς και η αγορά της Αμαλιάδας στα καταστήματα με είδη δώρων… θα πουν το ‘χρόνια πολλά’ κάνοντας δώρα.

Είθισται τα δώρα για τη σημερινή ημέρα να έχουν συμβολικό χαρακτήρα και κυρίως δίδεται βαρύτητα στην κίνηση. Δηλαδή, αυτό που μετρά είναι η προσφορά προς το έτερον ήμισυ και η γιορτή του έρωτα!

Οι καταστηματάρχες, ξέρουν ότι αυτοί που συνηθίζουν να γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα το κάνουν και φέτος, και για να τους διευκολύνουν να εκφράσουν τον έρωτά τους, έχουν φροντίσει ώστε τα προϊόντα τους να είναι προσιτά σε τιμές και να καλύπτουν όλα τα γούστα μικρών και μεγάλων, αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν όλοι …

«ο έρωτας δεν έχει ηλικία»

Επαγγελματίες από την πόλη του Πύργου, που διατηρούν καταστήματα κοσμημάτων, εσωρούχων και άλλων δώρων, αναμένουν σήμερα να κορυφωθεί η κίνηση για την ημέρα αυτή, όπου οι περισσότεροι θα επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους, προσφέροντας στον ή στην αγαπημένη τους, κάτι συμβολικό.

Από χρυσές ή ασημένιες δημιουργίες, μέχρι κάποιο σετ εσώρουχα στο εκθαμβωτικό κόκκινο της φωτιάς, έχουν σήμερα την τιμητική τους, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν σε ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης, καθώς αρκετοί θα προτιμήσουν να κάνουν ένα ξεχωριστό δώρο στους αγαπημένους τους.

Κοσμήματα Ασημακόπουλος

Ο Άγιος Βαλεντίνος, αν και ξενόφερτος Άγιος, τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, όπου ζευγάρια κάθε ηλικίας, αποδεικνύουν εμπράκτως την αγάπη τους προς το ταίρι τους. Αν και οι περισσότεροι αναφέρουν πως δεν χρειάζονται εορτές για τους ερωτευμένους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σήμερα θα επιλέξουν να πάρουν κάποιο δώρο, για τον ή την αγαπημένο/η τους.

Χριστίνα Δρογγίτη «Δρογγίτης Δημιουργίες»

«Είναι μια ημέρα που ο κόσμος επιλέγει να γιορτάσει, ίσως γιατί ειδικά στις μέρες μας, χρειάζονται κάποιες στιγμές σαν κι αυτές. Σίγουρα, οι ερωτευμένοι δεν περιμένουν συγκεκριμένες ημέρες για να προσφέρουν κάποιο δώρο στο ταίρι τους, ωστόσο η ημέρα αυτή θεωρούμε πως αυξάνει λίγο περισσότερο την αυτοπεποίθηση και «ενεργοποιεί» καινούργια συναισθήματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες της αγοράς, που κάθε χρόνο, «στολίζουν» τα καταστήματά τους με καρδούλες, εντυπωσιακά αντικείμενα και φανταχτερά χρώματα.

Όσο για την κίνηση, όπως ανέφεραν χθες, επαγγελματίες του χώρου, μέχρι στιγμής το καταναλωτικό κοινό δείχνει ενδιαφέρον για τα διάφορα – μικρά ή μεγάλα – δωράκια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη αποφασίσει τι θα είναι αυτό που θα προσφέρουν στο ταίρι τους. Πάντως στο χώρο του εμπορικού κόσμου, κινούνται αυτή την περίοδο, όπως επεσήμαναν καταστηματάρχες, εντυπωσιακά σετ εσωρούχων και σετ κοσμημάτων σε χρυσό ή ασήμι με πρωταγωνιστή πάντα την καρδιά.

Μεγάλη ποικιλία

Τα καταστήματα από την πλευρά τους είχαν προετοιμαστεί εδώ και ημέρες για τον Άγιο Βαλεντίνο, ο οποίος έχει καταλάβει τα δικά του ράφια με ξεχωριστά δώρα και με σήμα κατατεθέν το ‘κόκκινο’, το χρώμα του έρωτα.

Οι λούτρινες καρδιές έχουν την τιμητική τους

Λούτρινα αρκουδάκια, καρδούλες, κουκλάκια και διάφορα άλλα μικρά δωράκια έχουν την τιμητική τους. Η ποικιλία είναι μεγάλη και το ίδιο ποικίλουν και οι τιμές, οι οποίες πάντως είναι ιδιαίτερα προσιτές. Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να πουν χρόνια πολλά για την ημέρα με κάποιο κόσμημα και τα κοσμηματοπωλεία της πόλης έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την περίσταση.

Τα αρκουδάκια είναι πάντοτε αγαπημένη επιλογή

Στις προτιμήσεις κατέχουν την πρώτη θέση τα κοσμήματα για το λαιμό και κυρίως οι καρδούλες σε χρυσό και ασήμι.

Τα εσώρουχα σε μαύρο και κόκκινο χρώμα είναι στην πρώτη επιλογή / Στολίστηκαν αναλόγως και οι βιτρίνες των χρυσοχοΐων

Ένεκα της ημέρας, υπάρχουν και αυτοί που επιλέγουν κάτι πιο ιδιαίτερο και στρέφονται σε εσώρουχα! Η προτίμηση της ημέρας είναι τα κόκκινα και τα μαύρα, σε πρωτότυπα και προκλητικά σχέδια, με τις επιλογές να είναι πολλές. Υπάρχουν πάντως και οι περιπτώσεις που γυναίκες αγοράζουν μόνες τους εσώρουχα για τη συγκεκριμένη ημέρα για να κάνουν έκπληξη στο άλλο τους μισό!

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που θα επιλέξουν να πουν χρόνια πολλά με ένα γλυκό και δεν είναι λίγες οι παραγγελίες σε τούρτες σε σχήμα καρδιάς, ενώ την τιμητική τους έχουν τα λουλούδια και κυρίως τα κόκκινα τριαντάφυλλα.

Μεγάλη ποικιλία σε λουλούδια, συνθέσεις και μικροδώρα στο ανθοπωλείο «Γιασεμί»

Και εδώ να σημειωθεί ότι ο έρωτας δεν έχει ηλικία και φύλο. Στα καταστήματα λοιπόν έχουν αρχίσει τις εξορμήσεις τους έφηβοι, ενήλικες και ηλικιωμένοι ακόμη και άνω των 70 ετών!

Και βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είτε με δώρο είτε χωρίς, ένα γλυκό φιλί θα το δώσουν σήμερα όλοι οι ερωτευμένοι!

Μαρία Καραμπάτση
Πηγή Γιακουμέλου
Νάνσυ Σπυροπούλου

Όλη η επικαιρότητα