Κόσμος

Το ερωτικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook από δύο έφηβους, έχει διχάσει τη Δανία

Ακούστε το άρθρο

Το περιστατικό οπού ένα ζευγάρι 15χρονων έφηβων που καταγράφηκαν σε βίντεο να κάνουν σεξ το οποίο μοιράστηκε μέσω Facebook Messenger έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη Δανία. Οι έφηβοι ήταν σε ένα πάρτυ όταν επιδόθηκαν στην ερωτική πράξη και ένα τρίτο πρόσωπο τους κατέγραψε και έπειτα το βίντεο μοιράστηκε μεταξύ έφηβων Δανών το 2015 και στις αρχές του 2016 μέχρι που «παρήλθε η μόδα του» και σταμάτησε η κυκλοφορία του.

Από τις 15 Ιανουαρίου του 2018, ωστόσο, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα καταγγείλει 1.004 άτομα που μοιράστηκαν το βίντεο στο Facebook με την κατηγορία της διανομής παιδικής πορνογραφίας, το ενδιαφέρον για την περίπτωση έχει εκτοξευθεί.

Όπως είπε ο αξιωματικός Flemming Kjærside που εποπτεύει τα σεξουαλικά εγκλήματα της Δανίας: «Το πιο σημαντικό είναι τα θύματα… Αυτοί θα υποφέρουν από αυτό για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Η είδηση ότι 1.004 νεαροί ενήλικες θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας την ώρα που, όταν το μοιράστηκαν, ήταν 15 με 16 ετών οι ίδιοι, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα.

Από τη στιγμή που το κορίτσι που απεικονίζεται στο βίντεο πήγε στην αστυνομία το 2015, τα δύο έφηβα αγόρια που είχαν τραβήξει το βίντεο, έλαβαν πρόστιμο ύψους περίπου 2.000 Κορώνες Δανίας (270 Ευρώ) που τους προστατεύει από περαιτέρω κατηγορίες σύμφωνα με τη Δανέζικη νομοθεσία.

Όπως είπε ο Kjærside, είναι η πρώτη φορά που στην Ευρώπη γίνεται μια τόσο συντονισμένη ενέργεια για να λύσουν το αναπτυσσόμενο πρόβλημα των εφήβων που μοιράζονται βίντεο και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου. «Δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα στη Δανία. Είναι γνωστό και στη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία. Όλοι έχουν τον ίδιο πρόβλημα αλλά κανείς ως τώρα, δεν έχει καταβάλλει την προσπάθεια που έχουμε κάνει εμείς».

Πηγή: The Guardian

Όλη η επικαιρότητα