Πολιτική

Ερώτηση στη Βουλή για την «πολιορκία» του δημαρχείου Ν.Φιλαδέλφειας

Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με θέμα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως το Δημαρχείο της πόλης τελεί υπό «πολιορκία», με αποτέλεσμα να αναβληθεί το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα επικαλούνται ανακοινώνεις της δημοτικής αρχής οι οποίες κάνουν λόγο για πολιορκία του Δημαρχείου, βανδαλισμό Δημοτικών κτιρίων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και στοχοποίηση όσων πολιτών ή αιρετών έχουν διαφορετική άποψη από μερίδα οπαδών, σε σχέση με το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Οι 21 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σημειώνουν πως δεν είναι δυνατόν να παρεμποδίζονται οι δημοκρατικές λειτουργίες ενός Δήμου, είναι ανεπίτρεπτο να ξυλοκοπούνται διαφωνούντες, να βανδαλίζονται δημοτικά κτίρια ή αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι και υπογραμμίζουν ότι δε θέλουν να πιστέψουν πως μια ΠΑΕ φέρεται να μεταχειρίζεται αθέμιτες πρακτικές πίεσης για τη λήψη αποφάσεων που να ευνοούν τις θέσεις της.

Κατόπιν τούτων ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς, Π. Σκουρλέτη και Στ. Κοντονή τι προτίθενται να κάνουν ώστε να προστατευτεί ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Δημοτικά κτίρια από βίαιες πράξεις και βανδαλισμούς;

Επίσης, ζητούν να πληροφορηθούν, πώς και πότε θα διασφαλιστεί η αξιοποίηση του όποιου υλικού έχει καταγραφεί από κάμερες, ώστε να εξαρθρωθεί η ομάδα των ακραίων που ξυλοκόπησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τέλος, κατά πόσο θα αναζητηθούν ευθύνες τυχόν ηθικών αυτουργών των παραπάνω περιγραφόμενων παραβατικών πράξεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα