Ηλεία

Ερώτηση στη Βουλή για το αρδευτικό της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού.

Οι δύο βουλευτές αναφέρονται στο «καμπανάκι» που χτυπούν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους, επισημαίνοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης του έργου.

«Οι επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις αλλά και  για την πόλη του Πύργου, που είναι εξαιρετικά πιθανό,  να πληγεί από επικείμενες πλημμύρες. Εντονότερος καθίσταται ο κίνδυνος, αν συνεκτιμηθεί ότι όλα τα αρδευτικά αντλιοστάσια έχουν καμένους κινητήρες ή διαλυμένες αντλίες και χρήζουν άμεσης επισκευής» αναφέρουν οι δύο  βουλευτές και απευθύνουν σειρά ερωτημάτων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το τι μέλλει γενέσθαι με τα χρωστούμενα στους εργαζομένους, τη συντήρηση του έργου και το συνολικό πλάνο επίλυσης του προβλήματος.

«Ενώ επιβάλλονται δυσβάσταχτα τέλη χρήσης του νερού στους αγρότες, συνέπεια της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού από τις κυβερνήσεις διαχρονικά,  το έργο παραμένει δίχως συντήρηση και τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του. Παράλληλα οι 40 εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο, περνώντας ακόμη και τις εορτές σε κλίμα στερήσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:

  • την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού;
  • την άμεση συντήρηση του αρδευτικού δικτύου;
  • τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της χώρας με ευθύνη του κράτους κεντρικά;» σημειώνουν στην ερώτησή τους.

Όλη η επικαιρότητα