Αποδράσεις

Εσείς γνωρίζετε τον «ιπτάμενο» πύργο της Μάνης;

manitower-2-702x336.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δύο αρχιτέκτονες πήραν έναν ερειπωμένο μανιάτικο πύργο και τον μεταμόρφωσαν σε ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο που έχει μόλις τρία δωμάτια και μια θέα αεροπλανική.

Μοιάζει να αιωρείται σε ένα άγριο τοπίο στη μέση του πουθενά.

Θέλει δρόμο να φτάσεις στο Καστρί, όπου βρίσκεται το ατμοσφαιρικό Tainaron Blue Retreat, όμως η κούραση του ταξιδιού ξεχνιέται αμέσως μόλις αντικρίσεις τον πύργο που κρύβει μέσα του ένα παραμύθι.

Όνειρο των αρχιτεκτόνων Κώστα Ζούβελου και της συζύγου του Κασσιανής Θεοδωρακάκου, ξεκίνησε να γεννιέται τυχαία το 1994, όταν σε ένα ταξίδι τους στη Μάνη ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα ερείπια του αμυντικού πύργου και με ένα σημαδιακό «πωλείται» σφηνωμένο στις πέτρες του.

Σχεδόν δύο αιώνες ζωής μετράει ο πύργος αυτός, ο οποίος χτίστηκε το 19ο αιώνα. Η θέση του είναι στρατηγική κι αν σήμερα για εμάς είναι η θέα που μας καθηλώνει, εκείνα τα χρόνια η τοποθεσία ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου, γιατί σήμαινε ασφάλεια από τους εχθρούς και καταφύγιο.

Κορυφαία στιγμή, όταν βγαίνεις στη βεράντα με την πισίνα που μοιάζει να χύνεται στο κενό και αντικρίζεις τη θέα. Κι εδώ ξεκινάει το όνειρο.

Οι δύο αρχιτέκτονες καταπιάστηκαν με την αναγέννηση του ερειπωμένου πύργου διατηρώντας τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά, με σκοπό το Tainaron Blue να γίνει ένα με το γύρω τοπίο και να θυμίζει προέκτασή του.

Η εξωτερική του όψη μοιάζει αναλλοίωτη από το χρόνο, σαν να βρίσκεσαι πίσω στους αιώνες. Στο εσωτερικό, η μοντέρνα αντίληψη και εμφάνιση σέβεται τις ιδιαιτερότητες της πυργοκατασκευής. Μοιάζει να μπαίνεις σε ένα αγέραστο 4όροφο αρχοντικό με ξύλινες σκάλες, καμάρες και παράθυρα-παρατηρητήρια.

Η επίπλωση, όσο λιτή κι αν είναι, αποπνέει μια ξεκάθαρη αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας.

Όταν βγεις στη βεράντα με τη πισίνα, νιώθεις ότι αιωρείσαι. Το Tainaron Blue έχει μόλις τρία δωμάτια, ένα δίκλινο, ένα τρίκλινο και ένα τετράκλινο.

mani_tower

Αυτό σημαίνει ότι για να το επισκεφθείς, πρέπει να κάνεις κράτηση από πολύ νωρίς. Αλλά η εμπειρία είναι extra large. Πέρυσι απέκτησαν και την απέναντι πυργοκατασκευή, με στόχο μια διακριτική μελλοντική επέκταση. Info: €160 (για το δίκλινο δωμάτιο σε low season) – €340 (για την τετράκλινη σουίτα στη high season). Το ξενοδοχείο είναι κλεισμένο έως το Σεπτέμβριο. Υπάρχουν μερικές διαθεσιμότητες τον Οκτώβριο. www.tainaron-blue.com

Πηγή : andro.gr

 

Όλη η επικαιρότητα