Media

ΕΣΡ: Στη διαδικασία σύνταξης της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες

Ακούστε το άρθρο

Στο στάδιο της σύνταξης της σχετικής προκήρυξης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, βρίσκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Τόσο ο πρόεδρός του Αθανάσιος Κουτρομάνος όσο και ο αντιπρόεδρός του Ροδόλφος Μορώνης που είχαν κληθεί προς ακρόαση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, απέφυγαν να δώσουν σαφές χρονοδιάγραμμα. Όπως είπε ο κ. Μορώνης αυτή την περίοδο συντάσσεται η προκήρυξη του διαγωνισμού, συζητώντας παράλληλα με το αρμόδιο υπουργείο για νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του παρόντος νόμου, ώστε να ολοκληρωθεί αισίως ο διαγωνισμός.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ να έχουν δεχθεί σωρεία ερωτήσεων για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του διαγωνισμού που η κυβέρνηση θέλει να έχει κλείσει έως το τέλος του χρόνου, τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που συζητά με την κυβέρνηση, τα κριτήρια που οδήγησαν στην απόφαση των 7 αδειών, το τίμημα αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Από την πλευρά ο κ. Μορώνης έκανε ακόμη, γνωστό ότι υπάρχουν εκκρεμότητες αναφορικά με τον κώδικα δεοντολογίας που πρέπει να τηρούν οι ενημερωτικές εκπομπές.

Πηγή: CNN 

Όλη η επικαιρότητα