Εθελοντική Αιμοδοσία Πελοπίου: Ενωμένοι για τον συνάνθρωπο

Με επιτυχία και τη συγκέντρωση 17 πολύτιμων μονάδων αίματος, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοπίου.

Από την Τράπεζα Αίματος που έχουν δημιουργήσει τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου, έχουν βοηθηθεί αρκετοί συνάνθρωποι μας, αφού, όπως εξηγεί ο πρόεδρος, Βασίλης Χρυσανθακόπουλος «γι’ αυτό δίνουμε αίμα, για να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας όταν χρειαστεί».

Η πρώτη για το 2019 εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην «έδρα» του Συλλόγου, στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο. Εθελοντές αιμοδότες από το Πελόπιο και την Καυκωνία συγκεντρώθηκαν στον χώρο από νωρίς το πρωί της Κυριακής , αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο τους για καλό σκοπό. Αφού υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου, αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών Αρετής Μπαρλαμπά και Γρηγόρη Αργυρόπουλου.

Μέχρι το μεσημέρι, συγκέντρωσαν 17 πολύτιμες μονάδες αίματος, ενώ όσοι δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν , για διάφορους, παροδικούς λόγους υγείας, μπορούν να το κάνουν τις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. «Όσοι δεν μπόρεσαν να δώσουν σήμερα αίμα, δεν πρέπει να στενοχωριούνται, γιατί έχουν ήδη κάνει το χρέος τους απέναντι στον συνάνθρωπο», λέει η κα Πανέτα, σημειώνοντας πως οι ελλείψεις που υπάρχουν δεν καλύπτονται από τους εθελοντές που, για  κάποιους λόγους, κάποια ημέρα δεν μπορούν να δώσουν αίμα. «Το θέμα είναι να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών και να είναι πιο συνεπείς οι αιμοδότες αναπλήρωσης, ώστε να μπορούμε και εμείς να συγκεντρώνουμε από αυτούς το αίμα που έχουμε χορηγήσει στους δικούς τους ανθρώπους και να το δίνουμε σε άλλους ασθενείς», εξηγεί η ίδια, θυμίζοντας ότι ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου μεταγγίζει μεγάλο αριθμό ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία, τόσο από την Ηλεία, όσο και από την περιοχή της Τριφυλίας.

Το «παρών» στη αιμοδοσία, πέραν των εθελοντών και των μελών του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου,  τους οποίους η κα Πανέτα ευχαρίστησε για την οργάνωση και προσφορά, έδωσαν ο εφημέριος και ο πρόεδρος του χωριού, δημοτικοί σύμβουλοι οι νέοι άνθρωποι που εμπλέκονται στα κοινά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι το κοινό καλό είναι πάνω απ’ όλα και όλοι στηρίξουν, όσο και όπως μπορούν τέτοιες πρωτοβουλίες.