Εθελοντική αιμοδοσία στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Ελπίδα για 138 συνανθρώπους μας

Με επιτυχία και 46 πολύτιμες μονάδες αίματος, δίνοντας ελπίδα σε 138 συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη – καθώς μια μονάδα μπορεί να βοηθήσει τρεις ανθρώπους – ολοκληρώθηκε η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου «Ο Άγιος Χαράλαμπος».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου και αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα σημαντικό σκοπό, για να δώσουν ελπίδα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Και το πέτυχαν.

Με 46 μονάδες αίματος

Το ραντεβού ζωής δόθηκε στον χώρο του σχολείου και από νωρίς το πρωί, ήταν όλοι εκεί. Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτών Λίνας Παπαδοπούλου, Ράνιας Μπαρλαμά και Γρηγόρη Αργυρόπουλου. Τα μέλη της Τράπεζας Αίματος, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, εκπαιδευτικοί αλλά και αρκετοί πολίτες αφιέρωσαν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο της Κυριακής τους και μέσα σε λίγες ώρες, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 46 πολύτιμες μονάδες αίματος.

Το καλό παράδειγμα

«Σκοπός και στόχος είναι να καλλιεργήσουμε στα παιδιά τη συνείδηση του εθελοντισμού και να δημιουργήσουμε εθελοντές αιμοδότες από γενιά σε γενιά», σχολίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νικολέτα Βλαχοπούλου, με τον πρόεδρο της Τράπεζας Αίματος Γιάννη Μαστρογιαννόπουλο να ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες και δη τους νέους ανθρώπους που 15 χρόνια στηρίζουν τη δράση της Τράπεζας και «…συγκεντρώνουν το θαυμάσιο υλικό που δεν παράγεται σε κανένα εργαστήριο και σώζει ανθρώπινες ζωές», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στα καθημερινά «μαθήματα εθελοντισμού» προς τους μαθητές, με κάθε ευκαιρία και αφορμή, αναφέρθηκε ο Υποδιευθυντής Φώτης Αντωνόπουλος, σημειώνοντας πως «…θα ήταν πολύ σημαντικό να οργανωθεί μια αιμοληψία σε ημέρα λειτουργίας του σχολείου, ώστε όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν από κοντά τους γονείς τους να αιμοδοτούν και να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία, ενώ είναι πολύ δύσκολο όταν χρειαζόμαστε αίμα να το βρούμε. Γι’ αυτό θα θυμηθούμε την παροιμία ¨των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν  μαγειρεύουν¨».

Η Συντονίστρια Διευθύντρια κα Πανέτα, αναφέρθηκε στη σημασία της πραγματοποίησης των αιμοληψιών μέσα στο σχολείο. «Παιδιά που ξεκίνησαν να αιμοδοτούν ως μαθητές, συνεχίζουν και μετά το σχολείο και είναι ενεργοί εθελοντές αιμοδότες. Γι’ αυτό και το σχολείο είναι ο χώρος που θα δώσει την παιδεία για τους εθελοντές αιμοδότες», είπε, ευχαριστώντας τους διοργανωτές και συντελεστές της επιτυχημένης αιμοληψίας.