Υγεία

Εθνικό φορέα αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου προτείνουν οι φαρμακοποιοί

Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου υπερκομματικού Εθνικού Φορέα Αξιολόγησης των παρεμβάσεων όλων των κυβερνήσεων, προτείνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ο ΠΦΣ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απελευθέρωση των τιμών των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) με ενδεικτική χονδρική και λιανική τιμή, που θα καθορίζονται από τις εταιρείες που τα διαθέτουν, διότι υποστηρίζει ότι θα τους δίνεται η ευκαιρία να ελαχιστοποιήσουν το κέρδος όλων των ενδιάμεσων παικτών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι φαρμακοποιοί εδώ και καιρό προβλέπουν ότι η απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ θα επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες και κατηγορούν τόσο την νυν όσο και την πρώην κυβέρνηση ότι είναι έρμαια των φαρμακοβιομηχανιών και των θεσμών.

Σε ότι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές ο ΠΦΣ χαρακτηρίζει οξύμωρο το γεγονός ότι δεν λογίζονται ως έξοδο αλλά θα συμψηφίζονται στο φορολογητέο εισόδημα επί του οποίου θα υπολογίζονται οι επόμενες εισφορές.

«Το ασφαλιστικό τιμωρεί τους συνεπείς και επιβραβεύει όσους δεν εισφέρουν, είτε γιατί αδυνατούν είτε γιατί μπορούν και δεν θέλουν. Η επικειμένη κατάρρευση του ΕΦΚΑ λόγω της αδυναμίας είσπραξης των εισφορών θα οδηγήσει σε κατάρρευση και την Δημόσια Υγεία διότι τα δυο συστήματα είναι συγκοινωνούντα στοιχεία», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: health.in.gr

Όλη η επικαιρότητα