Ηλεία Υγεία

Αίτημα του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων στον υπουργό Υγείας: Αναβαθμίστε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

Τετ- α- τετ με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό πέτυχε και είχε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τους εργαζόμενους στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είχε προκηρύξει για χθες 24ωρη Πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας είχε δυναμική συμμετοχή.

Η πορεία ξεκίνησε από την 1η ΥΠΕ Αττικής και προορισμός ήταν το Υπουργείο Υγείας, όπου ο Υπουργός δέχτηκε να συνομιλήσει με δεκαμελή αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και ανάμεσά τους ήταν και ο κ. Μιχαλόπουλος ο οποίος άδραξε την ευκαιρία για να θέσει τα θέματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

«Να επιστρέψουν στις θέσεις τους»

Βέβαια, δεν δόθηκαν απαντήσεις από τον Υπουργό, ωστόσο τα θέματα τέθηκαν προκειμένου να έχει γνώση ο κ. Ξανθός για τα όσα συμβαίνουν και αφορούν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει και το τοπίο καθώς τα όσα λέγονται και ανακοινώνονται περί αναβάθμισής του απέχουν παρασάγγας από τα όσα γίνονται στην πράξη.

Ο κ. Μιχαλόπουλος έθεσε θέμα εξασφάλισης πιστώσεων για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς περιστροφές, αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα της απόφασης μετακίνησης ιατρού- παθολόγου που ανακλήθηκε, είπε στον Υπουργό ότι ή η κυβέρνηση εμπαίζει το προσωπικό του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και την κοινωνία ή πράττουν διαφορετικά κάποιοι που έχουν οριστεί σε θέσεις από την κυβέρνηση. Εξήγησε στον κ. Ξανθό ότι είναι αδιανόητο ενώ ο ίδιος ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας να ανακοινώνει αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας και μετά από λίγες ημέρες να κοινοποιείται απόφαση από την 6η ΥΠΕ για μετακίνηση ιατρού παθολόγου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και του ζήτησε εάν θέλουν να στηρίξουν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας να δοθεί εντολή να επιστρέψει όλο το μετακινημένο προσωπικό στην θέση του.

«Εάν θέλετε να μας πείσετε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, να δώσετε άμεσα εντολή για επιστρέψουν όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές που έχουν μετακινηθεί σε άλλα Νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος απευθυνόμενος στον Υπουργό και τέθηκε και το θέμα της συμπεριφοράς και της πρακτικής που εφαρμόζει η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Η νέα πτέρυγα

Επίσης, τέθηκε και το θέμα λειτουργίας της νέας πτέρυγας, που εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης του Νοσοκομείου, καθώς επίσης ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε και στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων γιατρών και λοιπού προσωπικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Ενημέρωσε τον κ. Ξανθό για το εξώδικο και την προσφυγή που κατέθεσε το Σωματείο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κατά την διαδικασίας, ζητώντας την ακύρωση των εκλογών, υπενθυμίζοντας και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το Νοσοκομείο Αγρινίου και ζήτησε από τον Υπουργό να κάνει παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα.

Δυναμική παρουσία

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο, είχαν δυναμική παρουσία με το πανό τους και έδωσαν το στίγμα τους.

Η χθεσινή κινητοποίηση διοργανώθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ για να αναδειχθούν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και στα Νοσοκομεία, που έχουν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις μειωμένες δημόσιες δαπάνες για την υγεία, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην υφίσταται δημόσια υγεία στην χώρα μας, καθώς και οι ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό είναι τεράστιες.

Όλη η επικαιρότητα