Μεσσηνία

Ετοιμασίες για τη Γαλάζια Νύχτα στη Καλαμάτα

Ακούστε το άρθρο

Νυχτερινό μπάνιο και διασκέδαση στην Ανατολική Παραλία της πόλης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπόσχεται η Καλαμάτα, με τη 2η Γαλάζια Νύχτα, μεθαύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου, από τις 9 το βράδυ και μετά.

Η 2η Γαλάζια Νύχτα που οργανώνει ο δήμος, θα “απλωθεί” σε όλο το μέτωπο της Ανατολικής Παραλίας με 4 επίκεντρα: Την κεντρική προκυμαία του λιμανιού, την ακτή απέναντι από το ναό της Ανάστασης, το σημείο απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου (πριν την Καρακούση) και την ακτή κοντά στο “Φιλοξένια”.
Στο πλαίσιο της 2ης Γαλάζιας Νύχτας, στις 8 το βράδυ, στο Εικαστικό Εργαστήρι της “Φάρις” (στο παλιό Γυμνάσιο Παραλίας) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Διά χρωμάτων”, με έργα σπουδαστών του Εργαστηρίου.

Μια ώρα μετά, στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού θα γίνει πρόβα για το ρεκόρ Γκίνες του μεγαλύτερου καλαματιανού χορού, που θα επιχειρηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος που έχει την ευθύνη της οργάνωσης από την πλευρά του δήμου, παρατήρησε πως «η Γαλάζια Νύχτα προβάλλει την Καλαμάτα. Στόχος είναι να προσελκύσει περισσότερο κόσμο η πόλη». Επεσήμανε ότι «φέτος είναι αναβαθμισμένη και πιο πλούσια, με μουσική (από ραδιοφωνικούς σταθμούς), χορό, εκπλήξεις και κεράσματα. Το γλέντι θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και τα καταστήματα έχουν ετοιμάσει τις δικές τους εκδηλώσεις».

Ο πρόεδρος των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας – κι επαγγελματίας της Παραλίας – Ανδρέας Ζαγάκος παρατήρησε πως «εκδηλώσεις όπως είναι η Γαλάζια Νύχτα, βοηθούν στην επισκεψιμότητα της παραλιακής ζώνης, να επισκεφθεί την παραλία μας περισσότερος κόσμος από γειτονικούς νομούς». Ο κ. Ζαγάκος στάθηκε στην αναβάθμιση της Ναυαρίνου και της παραλίας της Καλαμάτας μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και σημείωσε την ανάγκη τέτοιες εκδηλώσεις να ενταχθούν σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης.

Ακόμα, υποσχέθηκε μουσική, ειδικές τιμές από τα καταστήματα και ξαπλώστρες μέχρι το πρωί. Και ζήτησε να μη υπάρχουν ακρότητες και να υπάρχει σεβασμός και προσοχή στη Ναυαρίνου από τους οδηγούς στον κόσμο που θα εργάζεται και θα διασχίζει τον παραλιακό δρόμο.

Κλείνοντας, ο Ανδρ. Ζαγάκος επεσήμανε πως «είναι απολαυστική η παραλία το βράδυ, μετά τις 8 και τις 9, καθώς και νωρίς το πρωί, και για χαλάρωση και για εκπαίδευση».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα