Εκπαίδευση

Ετοιμάζει βαλίτσες για Σικελία το 1ο Γυμνάσιο Πύργου!

sxoleio3.jpg
Ακούστε το άρθρο

 Η Αρέθουσα, η νύμφη των πηγών και των δασών, κατά την Ελληνική Μυθολογία, κυνηγημένη από τον ποτάμιο θεό Αλφειό, βρήκε καταφύγιο στα νερά της Σικελίας. Η αναπαράσταση του Μύθου, που επιλέχθηκε λόγω της σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Σικελίας, θα γίνει από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου και του Σικελικού Σχολείου, κατά τη διάρκεια της 3ης συνάντησης των συνεργαζόμενων χωρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Comenius.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου, στη Σικελία και η ηλειακή αποστολή προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ταξίδι.

Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, για τη διετία 2012-2014, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Comenius με θέμα «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη μέσα από Θρύλους και Μύθους» μαζί με πέντε ακόμα σχολεία από την Νορβηγία (δυο σχολεία), από την Ιταλία, από τη Ρουμανία και την Κροατία. Η έναρξη του προγράμματος έγινε τον Οκτώβριο του 2012 στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Πύργο όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί έγιναν οι οικοδεσπότες της 1ης συνάντησης των εκπαιδευτικών στην περιοχή μας.

Στη 2η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, εκπαιδευτικοί και μαθητές συναντήθηκαν στη Νορβηγία και τώρα, το ραντεβού τους έχει δοθεί στην Σικελία. Οι μαθητές Ευθυμία Μυλωνά, Μαριλένα Τσέλου, Αναστασία Λάττα και Κωνσταντίνος Ντιντίφας, που θα εκπροσωπήσουν το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, όπως και οι καθηγήτριες που θα τους συνοδεύσουν, οι Μαρία Μπίρμπα (συντονίστρια) Ελένη Κουτσοβασίλη, Φωτεινή Τσάμη και Γεωργία Δημητρουλοπούλου.


Με μύθους και χορούς

Η παρουσίαση από την Ηλειακή αποστολή, όπως μας αποκάλυψαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, αναμένεται να εντυπωσιάσει τους εταίρους του προγράμματος. Αυτή περιλαμβάνει την παρουσίαση δυο δραματοποιημένων μύθων, της «Αρέθουσας και του Αλφειού» και της «Πανδώρας».

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος δε, τα παιδιά έχουν προετοιμάσει και θα παρουσιάσουν και παραδοσιακούς χορούς, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής παράδοσης της χώρας μας.

Για την παρουσίαση της συμμετοχής του 1ου Γυμνασίου, οι πρόβες ξεκίνησαν από τις αρχές του σχολικού έτους και μέχρι τώρα εξακολουθούν να είναι εντατικές. Τα παιδιά είχαν στο πλευρό τους τις καθηγήτριές τους κ.κ Μπίρμπα, Κουτσοβασίλη, Τσάμη, Δημητρουλοπούλου, Μάλεση και Αργυροπούλου, ενώ πολύτιμή ήταν η βοήθεια της γυμνάστριας του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου Έφης Λουϊζίδου και της γυμνάστριας του 1ου Γυμν. Πύργου Μαρίας Κουτσούκου στη διδασκαλία των χορών αλλά και των μουσικών του 6ου Δημοτικού Χριστίνας Λυμπέρη, του 2ου Δημοτικού Ζέτας Αδαμοπούλου και του 1ου Γυμνασίου Γιάννη Μποζίκη, για την παραχώρηση των μουσικών οργάνων που θα κρατούν τα παιδιά στην παρουσίαση του δραματοποιημένου μύθου.  


Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες δεν παρέλειψαν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παραπάνω αλλά και σε ολόκληρη την Παιδαγωγική Ομάδα του προγράμματος του σχολείου καθώς και του διευθυντή του σχολείου Θανάση Παπαγρηγορίου για την βοήθεια και υποστήριξή τους στην υλοποίηση του προγράμματος.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα