Εκπαίδευση

Έτοιμο το σχέδιο νόμου για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»

18ba6f47ec9489b1a63769668d04437a.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο νόμου στο οποίο εμπεριέχονται οι διατάξεις για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» έχει ετοιμάσει το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη στην Επιτροπή της Βουλής. 

Στο σχέδιο νόμου, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στο «Πρώτο Θέμα», θα περιλαμβάνονται όλες οι διατάξεις για την οριστική διαγραφή από τους φοιτητικούς καταλόγους χιλιάδων φοιτητών. 

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες αναμένεται να περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και κάποιες εξαιρέσεις για όσους είναι κοντά στο πτυχίο.  

Επίσης, την ίδια ημέρα αναμένεται να συζητηθεί από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η έκθεση αξιολόγησης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που μόλις ολοκληρώθηκε από την αρμόδια αρχή και ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν προκύψει θα εξαρτηθεί αν θα παραμείνουν οι 500 προς απόλυση διοικητικοί υπάλληλοι των 8 Πανεπιστημίων, οι οποίοι και αυτοί αξιολογήθηκαν με τη σειρά τους. 

Από τα αποτελέσματα, πάντως, της συγκεκριμένης έκθεσης θα προκύψει αν θα παραμείνουν ή αν θα απολυθούν οι 500 διοικητικοί υπάλληλοι.

Εξάλλου, στις προθέσεις του κ. Λοβέρδου είναι να επανεξετασθεί τον Σεπτέμβριο από την αρχή το θέμα των μετεγγραφών για το οποίο θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα