Ελλάδα

Έτσι οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. εξουδετερώνουν τις βόμβες

Ακούστε το άρθρο

Έχουν περισυλλέξει και εξετάσει τα υπολείμματα των βομβών της 17Ν, της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού αγώνα, ενώ με κίνδυνο της ζωής τους έχουν κληθεί να εξουδετερώσουν βόμβες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν τοποθετήσει σε δημόσια κτίρια και δημόσια πρόσωπα κατά καιρούς.

Είναι οι αφανείς ήρωες με τις τεράστιες πράσινες στολές και τα κράνη που θυμίζουν πρωταγωνιστές σε χολιγουντιανές ταινίες ενώ στην πραγματικότητα ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου κάθε φορά που στέκονται πάνω από μια βόμβα προκειμένου να την αφοπλίσουν.

Ο λόγος για τους επίλεκτους άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, που καλούνται να λύσουν το παζλ μετά από κάθε τρομοκρατική ενέργεια, να μελετήσουν την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού και να αποφανθούν ποια τρομοκρατική οργάνωση κρύβεται από πίσω.

Το Newsbeast.gr μπήκε στα «άδυτα» του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και κατέγραψε ένα ρεαλιστικό σενάριο εξουδετέρωσης βόμβας.

Διαβάστε τη συνέχεια του θέματος στο newsbeast.gr

https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/5460930/etsi-oi-pyrotechnoyrgoi-tis-el-as-exoydeteronoyn-tis-vomves

Όλη η επικαιρότητα