Life

Έτσι θα βγάλετε το junk food από τη διατροφή σας

Ακούστε το άρθρο

Το πρόχειρο φαγητό είναι υψηλά επεξεργασμένο και ενώ είναι πλούσιο σε θερμίδες, είναι φτωχό σε θρεπτική αξία.  Τα πατατάκια, τα κέικ, τα μπισκότα, οι σοκολάτες, τα μπέργκερ και τα αναψυκτικά μπορεί να είναι νόστιμα, όμως δε σας προσφέρουν τίποτα άλλο εκτός από θερμίδες, πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λίπη και αλάτι.

Μάλιστα, είναι εύκολο να σας οδηγήσουν στην υπερφαγία, χωρίς παράλληλα να σας κρατούν χορτάτη για αρκετή ώρα.

Για το καλό, λοιπόν, την υγεία σας αλλά και της σιλουέτας σας, βγάλτε το junk food από την καθημερινή διατροφή σας, ακολουθώντας τις 3 παρακάτω συμβουλές.

1. Ξεφορτωθείτε από την κουζίνα σας το πρόχειρο φαγητό

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζετε τρικλοποδιά στον εαυτό σας κρατώντας όλα αυτά τα ανθυγιεινά τρόφιμα στο σπίτι σας. Αυτή τη στιγμή μπορεί να νιώθετε απολύτως σίγουρη ότι δε θα τα φάτε, το βράδυ όμως που γυρνάτε κουρασμένη από τη δουλειά και θέλετε να χαλαρώσετε βλέποντας μια σειρά, δεν είναι και τόσο απίθανο να τους ορμήξετε. Απαλλαγείτε, λοιπόν, από κάθε παχυντική λιχουδιά και εφοδιαστείτε με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ανάλατους ξηρούς καρπούς, που θα ικανοποιήσουν την πείνα σας και θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα.

2. Έχετε πάντα μαζί σας υγιεινά σνακ

Μη φεύγετε για το γραφείο χωρίς πρώτα να έχετε οργανώσει τα σνακ σας. Είναι τόσο απλό να ρίξετε δύο φρούτα, ένα γιαούρτι και μερικούς ξηρούς καρπούς σε μια σακούλα. Είναι, άλλωστε, δεδομένο ότι κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα θα πεινάσετε, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό του αυτόματου πωλητή.

3. Ζητήστε στήριξη

Ας είμαστε ειλικρινείς: όσο αποφασισμένη και αν είστε να σταματήσετε να τρώτε πίτσα για βραδινό, αν ο σύντροφός σας επιμένει να παραγγείλετε, είναι αρκετά πιθανό να «λυγίσετε». Ενώ η αυτοσυγκράτηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υιοθετήσετε καλύτερες διατροφικές συνήθειες, δε χρειάζεται να δυσκολεύετε την κατάσταση. Ζητήστε, λοιπόν, από τους κοντινούς σας ανθρώπους να σεβαστούν αυτή σας την απόφαση και όταν περνάτε χρόνο μαζί βρείτε άλλες νόστιμες και υγιεινές εναλλακτικές. Για παράδειγμα, αντί να φάτε σοκολάτες, μπορείτε να απολαύσετε γιαούρτι με μέλι και κομμάτια μήλου. Είναι πιο νόστιμο από όσο νομίζετε!

via

Όλη η επικαιρότητα