Life

Έτσι θα ξεπεράσετε τον χωρισμό πιο γρήγορα

Ακούστε το άρθρο

Όλοι έχουμε περάσει από έναν χωρισμό που μας συντάραξε.

Ήταν άλλωστε και η αιτία για να μην εμπιστευτούμε εύκολα και άμεσα το επόμενο άτομο που γνωρίσαμε. Δεν είναι όμως όλοι οι χωρισμοί ίδιοι. Πάντα υπάρχουν ορισμένοι που μας προκαλούν να νιώθουμε πληγωμένοι «heartbroken».

Κλάψε

Άσε το συναίσθημα να εκδηλωθεί προς τα έξω. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να δείχνει κυνικός όταν δε νιώθεις έτσι. Θα ήταν καλό να κλάψεις και να «θρηνήσεις» το γεγονός ότι χώρισες γιατί όταν συμβαίνει αυτό χάνουμε και ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Έτσι έρχεσαι σε επαφή με τα συναισθήματά σου με αποτέλεσμα να σε γνωρίζεις καλύτερα και να κατανοείς ότι δεν είσαι μόνος-η. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις τον εαυτό σου πάνω από όλα να σε στηρίζει και να σε αγαπάει.

Κάνε πράγματα που αγαπάς

Όσο είχες σχέση δε θα είχες και τον χρόνο να ασχοληθείς πολύ με τον εαυτό σου. Σχέση, δουλειά, υποχρεώσεις, φίλοι όλα αυτά στερούσαν από εσένα την ευκαιρίοα να περνάς ψυχαγωγικό χρόνο με εσένα.

Ξεκίνα να βλέπεις ξανά τις αγαπημένες σου σειρές, ταινίες, να ακούς μουσική που δεν είναι καταθλιπτική αλλά χαρούμενη. Θα δεις έτσι πως σταδιακά θα νιώθεις πιο ολοκληρωμένα με τον εαυτό σου, ξεχνώντας παράλληλα τα αρνητικά συναισθήματα.

Κόψε κάθε επικοινωνία

Θα ήταν βοηθητικό να μη συνεχίσεις την επικοινωνία τουλάχιστον τον πρώτο καιρό του χωρισμού. Για να μπορέσει ο εγκέφαλός σου να αρχίσει να «ξεχνά» πρέπει να μην του δίνεις ερεθίσματα όπως την εικόνα του πρώην συντρόφου, τη φωνή κλπ.

Έτσι θα συνεχίσει και ο καθένας την καθημερινότητά του και σταδιακά θα αρχίσεις να συνηθίζεις ξανά τη ζωή σου χωρίς να είσαι με κάποιον. Η επικοινωνία πάντως κάνει ανάκληση σε συναισθήματα για αυτό δεν προσφέρει κάτι.

Βόλτες με φίλους ή και μόνος-η

Δώσε χώρο να αναπτυχθούν και να ενδυναμωθούν οι σχέσεις σας με τους τους φίλους και τους ανθρώπους που είχατε βάλει λίγο «στην άκρη» όσο είχατε σχέση. Έτσι θα μπορέσετε να ξεχαστείτε από τον πόνο του χωρισμού ενώ ταυτόχρονα να δείτε και να κάνετε νέα ενθουσιώδη πράγματα.

Μπορείτε να ακούσετε και τις βοηθητικές συμβουλές τους. Ένα επίσης πολύ θετικό βήμα είναι να βγαίνετε μόνοι σας έτσι ώστε να αρχίσετε να νιώθετε ξανά αυτάρκεις με τον εαυτό σας.

Αισιοδοξία

Δείτε τον χωρισμό ως ένα μάθημα ζωής. μέσα από αυτόν θα μάθεις πολλά για εσένα ως άνθρωπο. Θα δεις συναισθήματα που ίσως ποτέ δεν είχες γνωρίσει και θα μάθεις να τα διαχειρίζεσαι. Μέσα από τέτοιες καταστάσεις οι άνθρωποι μαθαίνουμε να γινόμαστε πιο πειθαρχημένοι σε προβλήματα της ζωής γενικά.

Κάποτε φτάνουμε και στο σημείο να μη στεναχωριόμαστε τόσο όπως παλιά γιατί έχουμε μάθει ότι όλα έχουν ένα μήνυμα να μας περάσουν. Kαι αυτό το μήνυμα είναι θετικό και αισιόδοξο.

via

Όλη η επικαιρότητα