Ποδόσφαιρο

Europa League: “Αέρα” ο Πανιώνιος, 3-2 τη Γκόριτσα (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Ο Πανιώνιος επικράτησε 3-2 της Γκόριτσα στη Σλοβενία και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Και τα τρία τέρματα σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος για τον “Ιστορικό”. Μασούρας, Γεσίλ, Λάμπρου τα γκολ.

https://www.youtube.com/watch?v=NiCn7DEutpE

H πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο 45λεπτο. Ο Πανιώνιος πετούσε “φωτιές” στην κορυφή και μέχρι το 23′ το σκορ απέναντι στη Γκόριτσα ήταν στο 1-3! Εντέλει η αναμέτρηση, στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Europa League, ολοκληρώθηκε στο 2-3 και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου ματς, εξασφαλίστηκε το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό!

Μασούντ, Γεσίλ, Λάμπρου και Μασούρας ήταν εξαιρετικοί, έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα της Γκόριτσα και επήλθε μια δικαιότατη πρόκριση! Ο Πανιώνιος για πρώτη φορά στην ιστορία του σημείωσε τρία γκολ σε πρώτο μέρος ευρωπαϊκού αγώνα. Τόσα γκολ συνολικά είχε να σημειώσει από τον αγώνα με τη Χάκα, πριν από 19 χρόνια…

Στον γ’ προκριματικό η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα παίξει με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μια σαφώς πιο δύσκολη ομάδα σε σχέση με τη Γκόριτσα, ενώ φυσικά υπάρχει και το θέμα με τους Ιρανούς. Δύο βασικές απουσίες, που δεδομένα θα αποτελέσουν πλήγμα για τον Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Αθηναίος τεχνικός παρεμπιπτόντως, έκανε το δεύτερο ευρωπαϊκό “διπλό” της καριέρας του, μετά το 1-3 επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης με τον Ατρόμητο…

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 23 ΛΕΠΤΑ…

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με το ίδιο ακριβώς σχήμα που είχε επιλέξει στον πρώτο αγώνα. Σχήμα 4-2-3-1. Κότνικ στο τέρμα, δεξί μπακ ο Βλάχος, αριστερό ο Χατζισαφί, κέντρο άμυνας οι Μπανανά και Οικονόμου. Αμυντικοί μέσοι Σαββίδης – Κόρμπος, στα πλάγια Λάμπρου (δεξιά) – Μασούρας (αριστερά) και ο Μασούντ πίσω από τον Γεσίλ.

Η αναμέτρηση στη Nova Gorica ξεκίνησε ιδανικά για τον Πανιώνιο. Με σοβαρότητα στα μετόπισθεν και ουσία στην επίθεση. Ο Μασούντ στο 11′ έκοψε στα δύο την άμυνα της Γκόριτσα, ο Μασούρας κοντρόλαρε, πλάσαρε και άνοιξε το σκορ (0-1)! Ένα λάθος που θα μπορούσε να αποφευχθεί έφερε το 1-1. Ο Σαββίδης ανέτρεψε τον Γκρούντινα και ο Κάπιτς ισοφάρισε στο 15′.

Ένα λεπτό ήρθε δεύτερος αιφνιδιασμός για την Γκόριτσα. Ο Μασούντ πέρασε κάθετη πάσα στον Λάμπρου, αυτός από δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Γεσίλ, ο οποίος με πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Πανιώνιο (1-2). Τους πήρε από κάτω τους Σλοβένους, που δέχτηκαν και τρίτο γκολ. Στο 23’΄ο Γεσίλ κουβάλησε για αρκετά μέτρα τη μπάλα, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Λάμπρου, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Σόρτσαν, έσκαψε και σκόραρε.

Όλα είχαν ήδη κριθεί. Με ασίστ – γκολ ο Λάμπρου, ασίστ – γκολ ο Γεσίλ, ο οποίος πέρυσι έβαλε 2 γκολ σε 30 αγώνες και μέχρι στιγμής έχει βάλει τρία σε δύο παιχνίδια.

ΕΣΒΗΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Πανιώνιος έκανε συντήρη δυνάμεων στο δεύτερο μέρος. Θα μπορούσε να βάλει και 4ο γκολ στο 57′. Ο Μασούντ πήγε να δώσει έτοιμο γκολ στον αφύλαχτο Γεσίλ, αλλά η πάσα του ήταν λίγο πιο δυνατή από ό,τι έπρεπε. Τραβούσαν τα μαλλιά τους από τον πάγκο οι άνθρωποι του Πανιωνίου για τη χαμένη ευκαιρία.

Δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι, ο Πανιώνιος θα έπαιρνε την πρόκριση. Η Γκόριτσα δυσκολευόταν να δημιουργήσει και ο Γρηγορίου έκανε τις αλλαγές του, προχωρώντας παράλληλα σε εσωτερικές αλλαγές. Με την είσοδο του Ταποκό αντί του Μπανανά, στόπερ έγινε ο Κόρμπος και αμυντικοί μέσοι οι Σαββίδης και Ταποκό.

Με την είσοδο του Σαραμαντά αντί του Μασούρα, ο πρώτος πέρασε αριστερό μπακ αντί του Χατζισαφί, που πήγε δεξί εξτρέμ. Αριστερά είχε μετατοπιστεί ο Λάμπρου. Όταν ο Γκιοατά μπήκε αντί του Λάμπρου, αριστερά στη μεσαία γραμμή Σαββίδης, δεξιά ο Χατζισαφί, στον άξονα οι Σαββίδης – Κόρμπος. Ο Μασούντ πίσω από τον Γεσίλ.

Το μόνο που κατάφεραν οι Σλοβένοι ήταν να μειώσουν σε 2-3. Με τον ίδιο τρόπο, με τον ίδιο παίκτη (Κάπιτς). Αυτή τη φορά το πέναλτι το είχε κάνει ο Μασούρας, στο 66′. Δεν άλλαξε κάτι άλλο μέχρι τέλους και ο Πανιώνιος με δεύτερη νίκη πέρασε στην επόμενη φάση!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα επιλέξουμε τη φάση του πρώτου τέρματος του Πανιωνίου. Η μπαλιά που έβγαλε ο Μασούντ στον Μασούρα ήταν ένα ακόμη δείγμα της κλάσης του Ιρανού. Έκανε σμπαράλια την άμυνα των Σλοβένων, βγάζοντας τον Έλληνα εξτρέμ απέναντι στον Σόρτσαν. Κατάφερε να τον “εκτελέσει”, άσχετα αν το κοντρόλ παραλίγο να μην του βγει.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μια χαρά τα πήγε ο Ουκρανός. Ο Anatoliy Abdula ήταν κοντά στις φάσεις, πήρε σωστές αποφάσεις και όταν χρειάστηκε, ορθά έδειξε κίτρινες κάρτες.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σοτζέι Μασούντ. Το δεκάρι του Πανιωνίου αποτέλεσε τον ηγέτη του στη Σλοβενία. Από δικές του ενέργειες προήλθαν τα δύο πρώτα γκολ, κουβάλησε μπάλες, έτρεξε πολύ και δείχνει ότι τη νέα σεζόν αυτός είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο θα στηριχτεί η ομάδα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η τρομερή ουσία που είχε ο Πανιώνιος στην επίθεση στο πρώτο μέρος. Η ομάδα της Πλατείας εκμεταλλεύτηκε τα κενά που εμφάνισαν οι Σλοβένοι στην άμυνα, με αποτέλεσμα να κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο μέρος.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πανιώνιος πήρε την πρόκριση, αλλά αυτό που θα πρέπει να προσέξει πολύ στον γ’ προκριματικό γύρο είναι τα εύκολα λάθη στην άμυνα. Για παράδειγμα, τόσο το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σαββίδης, όσο και αυτό του Μασούρα, κάλλιστα θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Τώρα αυτό δεν κόστισε, αλλά αργότερα που και ο αντίπαλος θα είναι πιο δυνατός, θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα