Μουσική

Eurovision 2016: Oι 26 στον τελικό του Σαββάτου (VIDEO)

2016-05-13t073229z_136139237_d1aetdtpsvaa_rtrmadp_3_music-eurovision.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με χαμηλή πτήση στην τηλεθέαση ολοκληρώθηκε εχθές ο δεύτερος ημιτελικός για τον 61ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Επιβεβαιώνοντας τα γραφεία στοιχημάτων, δέκα ακόμη χώρες πήραν το εισιτήριο για τη συνάντηση του Σαββάτου στο Globe Arena της Στοκχόλμης.

To πλέον ενδιαφέρον νέο από τη χθεσινή διοργάνωση είναι η δικαιώση της συμμετοχής της Αυστραλίας που πέρασε στον τελικό αν και στα βρετανικά media είχε γίνει πόλεμος εναντίον της. 

Όπως φαίνεται η αντιπαλότητα Βρετανίας και Αυστραλίας γερά κρατεί ακόμη και στον kitsch κόσμο της μουσικής σκηνής.

“H συμμετοχή της Αυστραλίας είναι ηλίθια”

Ο κωμικός Graham Norton, οικοδεσπότης της βρετανικής τηλεοπτικής κάλυψης του ετήσιου μουσικού διαγωνισμού, έριξε λάδι στη φωτιά στην αρχή της εβδομάδας όταν χαρακτήρισε την ένταξη της Αυστραλίας στο διαγωνισμό “ηλίθια”.

Το κοινό της Ευρώπης όπως φαίνεται διαφώνησε δίνοντας στην Dami Im το εισιτήριο για τον τελικό με το Sound of Silence, που είναι και φαβορί.

Γεννημένη στη Νότια Κορέα και νικήτρια του X Factor της Αυστραλίας το 2013 η Dami είναι ενθουσιασμένη που η νέα πατρίδα της συμμετέχει στη Eurovision.

“Η Αυστραλία παρακολουθεί φανατικά Eurovision από το 1980”, είπε στους δημοσιογράφους γράφει το Reuters. “Προσωπικά, είμαι απλά ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ σήμερα”.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της χώρας μετά την αποδοχή μιας πρόσκλησης από τους διοργανωτές την περσινή χρονιά. Ο διαγωνισμός που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1956 επεκτείνεται αλλά “ο Graham Norton οφείλει να θυμάται ότι μαζί με την Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ συμμετέχνουν στον τελικό αν και δεν είναι χώρες της Ευρώπης”, σχολιάζουν τα media.

Mαζί με τη Σουηδία, νικήτρια του 60ου διαγωνισμού και διοργανώτρια χώρα, τις Big 5 (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία) και τους νικητές του Α’ Ημιτελικού ολοκληρώθηκε η λίστα των συμμετοχών για το μεγάλο βραβείο.

Αποτελέσματα Β’ Ημιτελικού

Λετονία: Heartbeat (Justs)
Γεωργία: Midnight Gold (Nika Kocharov και Young Georgian Lolitaz)
Βουλγαρία: If Love Was A Crime (Poli Genova)
Αυστραλία: Sound Of Silence (Dami Im)
Ουκρανία: 1944 (Jamala)
Σερβία: Goodbye Shelter (Sanja Vučić ZAA)
Πολωνία: Color Of Your Life (Michał Szpak)
Ισραήλ: Made Of Stars (Hovi Star)
Λιθουανία: I’ve Been Waiting For This Night (Donny Montell)
Βέλγιο: What’s The Pressure (Laura Tesoro)

Ελληνική παρουσία

Η Ελλάδα μπορεί να μην συμμετέχες μετά τον αποκλεισμό των Argo τη βραδιά της Τρίτης, ωστόσο το φαβορί της βραδιάς, η συμμετοχή της Ρωσίας είναι συνδημιούργημα δύο Ελλήνων. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος στη σύνθεση και ο Φωκάς Ευαγγελινός που επιμελήθηκε την σκηνική παρουσία του Σεργκέι Λαζάρεβ ίσως κρατήσουν το κοινό στις οθόνες στον τελικό του διαγωνισμού.

Κάτι τέτοιοι θέλει να καταφέρει και ο Justin Timberlake που θα εμφανιστεί στη σκηνή προωθώντας το νέο του single από την κινηματογραφική ταινία όπου συμπρωταγωνιστεί, Trolls.

Τη βραδιά στην Globe Arena της Στοκχόλμης παρουσίασαν η Πέτρα Μέντε και ο νικητής του περσινού διαγωνισμού Μανς Ζεμερλόου.

 

Πηγή:cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα