Καταναλωτές

Εβδομάδα… παθών για την αγορά του Πύργου

katanalotes3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εβδομάδα… Παθών στην κυριολεξία διένυσε η αγορά του Πύργου, αφού η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, η μικρή προσέλευση ετεροδημοτών και ο κακός καιρός δεν άφησαν περιθώρια ανάκαμψης.

   Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας με την εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου η κίνηση στην αγορά άρχισε δειλά-δειλα να αυξάνεται, με τους εμπόρους να περιμένουν κορύφωση μετά τη Μεγάλη Πέμπτη. Κάτι που όμως δεν έγινε, αφού δεν το επέτρεψε και ο κακός καιρός.

Οι παράγοντες της πτώσης

    Η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε νοικοκυριό δεν αφήνουν περιθώρια για μεγάλα «οικονομικά» ανοίγματα, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να προγραμματίζουν με χαρτί και μολύβι τις οποίες αγορές και ψώνια, στα απολύτως απαραίτητα. Όχι μόνο στα είδη ένδυσης και υπόδησης, αλλά ακόμα και στα είδη τροφίμων.

   Τα ποσοστά της κίνησης «έριξε» και η μειωμένη προσέλευση των ετεροδημοτών που φέτος κατέφθασαν στα πάτρια εδάφη για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα. Η απουσία τους ήταν αισθητή όχι μόνο στις πόλεις αλλά και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής του Πύργου.

   Οι ελπίδες για αύξηση της κίνησης, έστω και την τελευταία στιγμή, χάθηκαν μαζί με τις πρώτες σταγόνες της βροχής και τις χαμηλές θερμοκρασίες που απέτρεψαν τους καταναλωτές να βγουν στην αγορά, να κάνουν μια βόλτα και ψώνια. Οι περισσότεροι, έβγαλαν από τις ντουλάπες χειμερινά ρούχα και πανωφόρια, γυρίζοντας την πλάτη στις Ανοιξιάτικες βιτρίνες.

Ελπίζουν στο δεκαήμερο εκπτώσεων

   Οι ελπίδες του εμπορικού κόσμου, εναποτίθενται πλέον στο δεκαήμερο εκπτώσεων του Μαΐου (από 1η έως 10) χωρίς ωστόσο να περιμένουν ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα θα αναπληρωθεί το κενό που άφησε πίσω της η εορταστική περίοδος του Πάσχα.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα