Κόσμος

Έβλεπε οράματα πως η φίλη του γινόταν τέρας… και την έσφαξε

Ακούστε το άρθρο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε τη Δευτέρα 29/10 ένας 34χρονος Κινέζος που έσφαξε τη φίλη του και στη συνέχεια την αποκεφάλισε.

Σύμφωνα με τις αρχές του Οχάιο, ο Jiansen Liang μαχαίρωσε 200 φορές την 33χρονη φίλη του Qihong Chen, χρησιμοποιώντας μαχαίρι του σούσι και στη συνέχεια της έκοψε το κεφάλι. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 27ης Ιουλίου του 2017 και η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στο διαμέρισμά της στο Fairview Park του Κλίβελαντ.

Λίγο αργότερα ο δράστης επισκέφθηκε αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά του.

Ο 34χρονος εξετάστηκε από ψυχιάτρους, στους οποίους είπε πως επιτέθηκε και σκότωσε την Chen επειδή έβλεπε κάποια οράματα, στα οποία η κοπέλα μεταμορφωνόταν σε τέρας, ενώ παράλληλα είχε αρχίσει να ακούει φωνές. Διέγνωσαν πως υποφέρει από ψυχική ασθένεια, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ως προς την έκταση της ασθένειας όταν διέπραξε το έγκλημα.

Ο δικηγόρος του, πάντως, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο πελάτης του έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και πως είναι διπολικός.

Οι εισαγγελείς κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο δράστης δεν έβλεπε μόνο φιλικά το θύμα και πως ήθελε να δημιουργήσει ερωτική σχέση μαζί του. Ο δικαστής τον έκρινε ένοχο για φόνο και κακοποίηση πτώματος και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη υποχρεώνοντάς τον να εκτίσει τουλάχιστον 25 χρόνια πριν έχει το δικαίωμα να αιτηθεί την αποφυλάκισή τους υπό όρους.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα