Ηλεία Πολιτισμός

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 σε Αμαλιάδα – Αρχαία Ολυμπία – Κρουνούς

Ακούστε το άρθρο

Η 21η Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και η αφορμή εδώ και 20 χρόνια, για χιλιάδες ερασιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες να παρουσιάζουν ζωντανά την μουσική σε χιλιάδες πολίτες και μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει, να γνωρίσει και να απολαύσει πολλές φορές σε απρόσμενα σημεία της χώρας, μουσικές όλων των ειδών.

Η επετειακή 20η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής προσπάθειας, που γίνεται χάρη στην υποστήριξη και το πάθος εκατοντάδων πολιτών και ιδιωτών εθελοντών διοργανωτών, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας.

Αμαλιάδα: Με τη δύναμη της μουσικής

Στην Αμαλιάδα για 8η χρονιά η διοργάνωση στης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής απευθύνει ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει να αφήσετε στην άκρη την καθημερινότητα και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής!

Παρασκευή 21 Ιουνίου (Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας)

21:30 – Προβολή μουσικής ταινίας “One Chance”

Σάββατο 22 Ιουνίου (Πλακόστρωτος δρόμος Σοχιάς)

21:15 – Συναυλία με τα μουσικά σχήματα:
ΦΑΚΑ
Space Soda
• Kolibri Sessions
• Ελαττωματικά Μοντέλα

Κυριακή 23 Ιουνίου (Πλακόστρωτος δρόμος Σοχιάς)

21:15 – Συναυλία με τα μουσικά σχήματα:
Amber Dogs
• The Blend
Κωνσταντίνος Πετρόπουλος – Konstantinos Petropoulos Οφίσιαλ
The Granites

Αρχαία Ολυμπία: Η μουσική παντρεύεται αρμονικά με το χορό…

Μια βραδιά μουσικής και χορού, θα απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 9:30 μμ, στο θέατρο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού «Νατάσσα Ζουμή-Αγγελακοπούλου» θα παρουσιάσει μια εις βάθος χορογραφική μελέτη, εξελικτικά, από τις μικρές ηλικίες μέχρι τις μεγαλύτερες, με χορογραφίες εμπνευσμένες από την μουσική πολυμορφία των Ευρωπαϊκών πολιτισμών.

Την επίσημη ομάδα χορού της σχολής έχει χορογραφήσει η Τατιάνα Λοβέρδου, διευθύντρια της επαγγελματικής σχολής DANSARTE Πάτρας. Πρόκειται για ένα υπέροχο θέαμα σύγχρονου χορού στο οποίο θα συμμετάσχει και η δική της επαγγελματική ομάδα.

Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με το ντουέτο «Diminuita Swing» από την Αθήνα σε swing ρυθμούς.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Παλιού Δημαρχείου μουσική εκδήλωση με ρεμπέτικο – λαϊκό πρόγραμμα με το μουσικό σύνολο Ντιμινουίτα Ρεμπέτικα.

Παίζουν και τραγουδούν: Γιώργος Παπαδογιάννης (μπουζούκι) και Έφη Σαράντη (κιθάρα).

 

Multi-πρόγραμμα στους Κρουνούς

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πολιτισμός και Ευημερία ως εγγεγραμμένος φορέας στο Μητρώο Πολιτιστικών φορέων του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με στόχο την ανάδειξη του Πολιτιστικού, Καλλιτεχνικού και Δημιουργικού πνεύματος με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών και φορέων.

Η ώρα έναρξης και για τις τρεις ήμερες (21-23 Ιουνίου) έχει προγραμματιστεί στις 20:00 και θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό χωριό των Κρουνών (Ρίσοβο) με σκοπό, τη σύνδεση του παρελθόντος με το σήμερα.

Χώρος Υλοποίησης: Πολυπολιτισμική γωνιά «Κολωνάκι» (πληροφορίες: https://www.facebook.com/kolonakikrouni/ )

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

  • Το λειρί του Κόκορα (Καλλιτεχνικό Εργαστήρι) της Πηνελόπης Καλογεροπούλου: Έκθεση εικαστικών δημιουργιών.
  • Πλατανίτης Γιάννης (DJ): Blend music
  • Shall We Dance (Σχολές Χορού Δήμητρα Μπέρτσου): Μοντέρνο και Latin χορευτική παρουσίαση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

  • Το λειρί του Κόκορα (Καλλιτεχνικό Εργαστήρι) της Πηνελόπης Καλογεροπούλου: Έκθεση εικαστικών δημιουργιών.
  • Πλατανίτης Γιάννης (DJ): Blend music
  • DeepGreece Κοιν.Σ.Επ: Προβολή ταινίας μικρού μήκους
  • Μη κερδοσκοπικός Όμιλος “Δρώμενα”: Παραδοσιακοί χοροί.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

  • Το λειρί του Κόκορα (Καλλιτεχνικό Εργαστήρι) της Πηνελόπης Καλογεροπούλου: Έκθεση εικαστικών δημιουργιών.
  • Πλατανίτης Γιάννης (DJ): Blend music
  • «Μουσικό Εργαστήρι» της Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ.: παιδική χορωδία, τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής, τμήμα κλασικής μουσικής.
  • Βασιλική Χαριλάου – καλλιτεχνική Διευθύντρια στο «Μουσικό Εργαστήρι» της Πολιτισμός και Ευημερία Κοιν.Σ.Επ.: Ερμηνεία σε πιάνο με κλασική μουσική.

Όλη η επικαιρότητα