Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψηφοφορία για τη Βενεζουέλα

Ακούστε το άρθρο

Απείχαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα, ενώ στην αρχή, εκ παραδρομής φάνηκε, όπως κατεγράφη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ότι οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα.

Όπως εξηγούσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Κ., η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης, μέσω οργανωμένου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Επιχειρηματολογία που εξηγεί εν πολλοίς και τη στάση της αποχής.

2600121

(Πηγή: (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ))

Αντίστοιχη στάση, με την ίδια επιχειρηματολογία, τήρησαν και οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος επέλεξε να μη συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Τη στάση της αποχής επέλεξε και η ευρω-ομάδα των Πρασίνων.

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη: Αγάπη που δεν κρύβεται

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα.

«Αρνήθηκαν συζήτηση στη Βουλή. Καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο. Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο. Αγάπη που δεν κρύβεται», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

 Η απάντηση της Ράνιας Σβίγγου

Απάντηση στο tweet του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Όσο η ΝΔ δεν βρίσκει πολιτικό αφήγημα στην Ελλάδα, θα το ψάχνει στη Βενεζουέλα. Καλή επιστροφή από το Καράκας», έγραψε.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα