Χωρίς κατηγορία

Εύβοια: Η «Διδώ» προκάλεσε καταστροφές! Έπεσε η γέφυρα των Γουβών

Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετές για να φέρουν καταστροφές στην Εύβοια, που βρέθηκε στο… «μάτι» της κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Διδώ».

Εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, το ποτάμι «φούσκωσε» και τα ορμητικά του νερά γκρέμισαν τη γέφυρα των Γουβών στον κεντρικό οδικά άξονα Χαλκίδας Αιδηψού, με αποτέλεσμα να κόψουν στα δύο όχι μόνο το δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, αλλά και την Βορειοκεντρική Εύβοια.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης (12.12.2019) και από θαύμα εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιο όχημα από τη γέφυρα.

Πρώτο μέλημα των αρχών ήταν να βρουν τρόπο να επαναφέρουν την κυκλοφορία σε πρώτη φάση μέσα από εναλλακτικές διαδρομές. Τη διάνοιξη ενός αγροτικού δρόμου πρότεινε ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Μάνος Κιλίφης.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως ο δήμαρχος Γιάννης Κοτζιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαϊδίτης μαζί με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του νομού, Γιώργο Κωστόπουλο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και Ιστιαίας όπως και η 7η ΕΜΑΚ.

Με πληροφορίες από tvstar.gr

Όλη η επικαιρότητα