WEB tv Ελλάδα

Εξαφάνιση 7χρονης στο Παγκράτι: Έρευνες και εκτός Ελλάδας (vid)

Ακούστε το άρθρο
Η βαθιά έρευνα για το θρίλερ της μικρής μαθήτριας, έφερε στο φως νέα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην έξοδο αυτού του σκοτεινού τούνελ.

Η κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε στο σπίτι όπου έμενε το μικρό κοριτσάκι που αγνοείται πάνω από ένα μήνα από την περιοχή του Παγκρατίου και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες.

Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν απάντησε στα καυτά ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά τη δήλωση εξαφάνισής της που έκανε με καθυστέρηση στις Αρχές.

Έδειξε συγκινημένος τα προσωπικά της αντικείμενα που παραμένουν άθικτα στο σπίτι όπου ζούσε μαζί με άλλους ομοεθνείς του και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί το παιδί του στη ζωή.

Η μια σχολική της τσάντα βρέθηκε στο σπίτι. Η άλλη παραμένει στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Έρευνες και στο εξωτερικό

Πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή οδήγησε τις έρευνες και εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γαλλία. Ο ίδιος ο πατέρας φέρεται να ταξίδεψε στο παρελθόν στο Παρίσι και να ζούσε μια άνετη ζωή.

Το «Τούνελ» κατακλύστηκε από εικόνες και μηνύματα που έστελναν οι τηλεθεατές μετά από δική τους έρευνα στον κυβερνοχώρο. Ο πατέρας φέρεται να έχει μια έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ εμφανίζεται και μια γυναίκα με το παιδί του.

Η Αγγελική Νικολούλη ερευνώντας και το ενδεχόμενο η μικρή να έχει βγει εκτός Ελλάδας, απηύθυνε έκκληση σε τηλεθεατές που εργάζονται ή βρίσκονταν εκείνες τις ημέρες της εξαφάνισης στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, να βοηθήσουν.

Πληροφορίες, όπως αναφέρει το anikolouli που έφτασαν από το λιμάνι, αλλά και από ταξιδιωτικά γραφεία της Ηγουμενίτσας, κρίνονται σοβαρές και θα ερευνηθούν από τις Αρχές.

Ο πατέρας: Κανείς δεν έφυγε από εδώ με βαλίτσες

Στο δωμάτιο όπου κοιμόταν και περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας η αγνοούμενη Βαλεντίν, ο πατέρας της Αμπελκά μιλά αποκλειστικά στο «Τούνελ».

Απαντά και για τις μαρτυρίες με τις βαλίτσες που είδαν γείτονες να βγαίνουν από το σπίτι του.

«Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι τέσσερις ημέρες περίπου πριν την εξαφάνιση της κόρης μου, ήρθε εδώ μια γυναίκα από το Κονγκό κρατώντας μια βαλίτσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πήγε σχολείο γιατί δεν είχε να φάει…»

Ο Αμπελκά μιλώντας στο «Τούνελ» μέσα από το δωμάτιο της κόρης του, εξηγεί γιατί δεν την έστειλε σχολείο λίγες ημέρες πριν εξαφανιστεί, αλλά και τι πιστεύει πως της έχει συμβεί.

«Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου δεν πήγε σχολείο γιατί δεν είχαμε φαγητό να της δώσουμε και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό. Περνάνε πολλά σενάρια από το μυαλό μου, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Θέλω να με βοηθήσετε να βρω την κόρη μου γιατί έχουμε περάσει πάρα πολλά και έχουμε υποφέρει. Κοιμηθήκαμε σε δάση στην Τουρκία και γενικά ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Αισθάνομαι πως είναι ζωντανή και πως δεν της έχει συμβεί κάτι κακό», είπε συγκινημένος ο πατέρας της 7χρονης μαθήτριας.

«Από εδώ χάθηκε το παιδί μου…»

Το «Τούνελ» μίλησε με τον πατέρα και από το σημείο όπου είδε τελευταία φορά την κόρη του πριν τη στείλει όπως ισχυρίζεται, στο σούπερ μάρκετ.

Παγκράτι: Τι λένε οι γείτονες της αγνοούμενης μαθήτριας

Γείτονες μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τη μικρή Βαλεντίν και υποστηρίζουν πως την έβλεπαν και μόνη της στο σούπερ μάρκετ.

Ένας κάτοικος διπλανής πολυκατοικίας έβλεπε διαφορετικά πρόσωπα να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι της μικρής κρατώντας βαλίτσες.

Η αστυνομία ερεύνησε τη γειτονιά μήπως κάποιοι είδαν κάτι σχετικό με το παιδί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όλη η επικαιρότητα