Ελλάδα

Εξάμηνη παράταση για το Κτηματολόγιο

Ακούστε το άρθρο

Εξάμηνη παράταση δίνει η κυβέρνηση για την υποβολή των δικαιολογητικών κτηματογράφησης σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που διενεργείται σε όλη την Επικράτεια, με την προτεινόμενη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί παράταση έως 6 μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις του «Ελληνικό Κτηματολόγιο».Από την διάταξη που αναμένεται να ψηφιστεί προκύπτει ότι οι υπουργικές αποφάσεις παράτασης «μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ από τη λήξη της προηγούμενης παράταξης μέχρι τη δημοσίευσή τους».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί προσκόμισης εγγράφων στο κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς καθώς ο μέσος όρος κτηματογράφησης είναι περίπου στο 15%.

Την τροπολογία κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ηλ. Καματερός, Γ. Ακριώτης, Σ. Βαρδάκης, Γ. Γκιόλας, Δ. Εμμανουηλίδης, Μ. Θελερίτη, Μ. Θραψανιώτης, Ν. Συρμαλένιος, Β. Τσίρκας, Γ. Τσιρώνης, Γ. Τσόγκας και Γ. Ψυχογιός

Δείτε εδώ την τροπολογία

enikos.gr

Όλη η επικαιρότητα