WEB tv Ελλάδα

Εξάρχεια: Καρέ – καρέ η επίθεση στους αστυνομικούς, «ήθελαν να μας κάψουν»

Ακούστε το άρθρο

Μία επίθεση κατά των αστυνομικών συνέβη χθες 7 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να τραυματιστούν. 

Οι αστυνομικοί στην κατάθεση τους, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Alpha υποστήριξαν ότι: «επιτέθηκαν με μεγάλη μανία. Ήθελαν να μας κάψουν».

Τις στιγμές της επίθεσης από τους κουκουλοφόρους που είχαν στήσει ενέδρα στους αστυνομικούς στα Εξάρχεια περιέγραψε στους συναδέλφους του, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, φέρεται να είπε η επίθεση ήταν δολοφονική και σώθηκε από θαύμα, καθώς είχε κατεβασμένη την καλύπτρα του κράνους. Σε διαφορετική περίπτωση, ήταν τέτοια η μανία της επίθεσης με μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές που θα καιγόταν ζωντανός.

Όπως τους περιέγραψε, «ήμασταν δύο μηχανές της ΔΙΑΣ και συνοδεύαμε μετά σχετικές υπηρεσιακές εντολές, τη διμοιρία που άλλαζε βάρδια στη Χαριλάου Τρικούπη. Ξαφνικά, μία ομάδα αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων άρχισε να πετά μολότοφ πάνω μας, αλλά και στο οδόστρωμα, με στόχο να γλιστρήσουμε.

Ευτυχώς, μόλις πήρα φωτιά, συνάδελφοι της διμοιρίας κατέβηκαν από την κλούβα και με πυροσβεστήρες προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες και λίγο αργότερα με μετέφεραν στο νοσοκομείο».

Η επίθεση στους αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Ας δούμε την επίθεση στα Εξάρχεια καρέ – καρέ όπως φαίνεται και στο βίντεο αναπαράστασης που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του Open.

Όλα ξεκίνησαν στη Χαριλάου Τρικούπη, στις 22:10. Οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει ενέδρα με στόχο να χτυπήσουν τη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που αποχωρούσε, μέσα στο αστυνομικό λεωφορείο. Μπροστά από το λεωφορείο των ΜΑΤ υπήρχε ως προπομπός μοτοσυκλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι αντιεξουσιαστές πετάχτηκαν από την οδό Μεθώνης και την οδό Ερεσσού ταυτόχρονα και πέταξαν μολότοφ κατά των αστυνομικών. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πτώση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ από τη μοτοσυκλέτα κι ο τραυματισμός του στο πόδι.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν στις μολότοφ κάνοντας χρήση χημικών. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και έκαναν συνολικά 16 προσαγωγές υπόπτων.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προσπάθησαν να σπάσουν πόρτα καταστήματος στην πλατεία για να μπουν μέσα. Οι αστυνομικοί φώναζαν ότι θα προσάγουν όσους ήταν μέσα στο καφενείο, παρά το γεγονός ότι στο κατάστημα υπήρχαν πελάτες που έπιναν τα ποτά τους.

Πάντως, οι Αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στόχων θα συνεχιστούν και δεν αποκλείουν καταδρομικές σε αστυνομικά τμήματα, τα οποία βρίσκονται περιφερειακά της Αθήνας.

Γι’ αυτό τον λόγο έχει ζητηθεί να είναι αυξημένα τα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών και να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα τα οποία είναι σταθμευμένα τις νυχτερινές ώρες έξω από τα αστυνομικά τμήματα.

via

Όλη η επικαιρότητα