Αρκαδία Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών που είχαν ρημάξει σπίτια σε Καλαμάτα και Τρίπολη

Ακούστε το άρθρο

Σπίτια στην Αρκαδία είχαν ρημάξει δύο Γεωργιανοί και ένας Έλληνας, γεννημένος στο εξωτερικό, ενώ σε βόλτα τους διέρρηξαν και σπίτι στην Καλαμάτα, με καλή λεία, αφού βρήκαν και χρήματα και κοσμήματα.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία με την ίδια μεθοδολογία. Η δε αξία των χρημάτων και των χρυσαφικών που είχαν κλέψει ξεπερνά τα 65.000 ευρώ.

Τρεις «ποντικοί»
Την υπόθεση εξιχνίασε έπειτα από έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και το Σάββατο το μεσημέρι συνέλαβε έναν 28χρονο Έλληνα και δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 31 και 41 ετών.
Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου ο 28χρονος, o 31χρονος και o 41χρονος διέρρηξαν στην Τρίπολη το σπίτι γυναίκας και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ τα χρήματα και τα κοσμήματα βρέθηκαν πάνω τους και επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτρια.

Και στην Καλαμάτα
Από την έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες κατά το διάστημα από 8 Φεβρουαρίου έως και 29 Απριλίου είχαν διαπράξει ακόμα 8 διαρρήξεις και κλοπές, όπως δύο απόπειρες κλοπής σε σπίτια στην Τρίπολη.
Επίσης, στις 19 Φεβρουαρίου ήρθαν στην Καλαμάτα και, σπάζοντας τον αφαλό της πόρτας (όπως ήταν η πρακτική τους), μπήκαν σε διαμέρισμα και αφαίρεσαν 1.200 ευρώ και κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο οχήματα και διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 389,40 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Τρίπολης με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών.
Η έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Με πληροφορίες από το tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα