Συμμορία αέργων «έσπερνε» ναρκωτικά σε Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία

Δύο συμμορίες διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών εξαρθρώθηκαν από την Ασφάλεια Τρίπολης, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υποδιευθύνσεις Καλαμάτας, Σπάρτης και Κορίνθου, καθώς και την ΟΠΚΕ Αρκαδίας, με τη συμμετοχή μάλιστα και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών.
Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα, έξι Έλληνες –από 47 έως 58 ετών- και τρεις Αλβανοί 32, 34 και 41 ετών, άπαντες μέλη των συμμοριών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη των συμμοριών ξεκίνησαν από τις αρχές του χρόνου τη διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών, κυρίως χασίς ηρωίνη και μεθαδόνη, σε όλους σχεδόν τους νομούς της Πελοποννήσου, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, από την αξιοποίηση των ευρημάτων, διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα τα χρησιμοποιούσαν για τις βιοποριστικές τους ανάγκες, καθότι άεργοι!

 

Τα ίχνη τους τα κάλυπταν με πλήθος διαφορετικών τηλεφωνικών συνδέσεων, στις οποίες ήταν δηλωμένα πρόσωπα «φαντάσματα» με ονόματα από τρίτες χώρες!

Κάποιοι, λιγότερο προσεκτικοί, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικά και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Για την εξάρθρωση των συμμοριών, πραγματοποιήθηκαν προχθές το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, όπου και βρέθηκαν 1302 γραμμάρια χασίς, 153 γραμμάρια σπόροι χασίς, τρία οχήματα και 1150 ευρώ, 19 κινητά τηλέφωνα και αμέτρητες κάρτες sim, δυο ζυγαριές και ένα τάμπλετ.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους  Εκ των συλληφθέντων, ένας 56χρονος Έλληνας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και πέντε φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των συμμοριών, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.