Ηλεία

Πύργος: Είχαν για χόμπι τις διαρρήξεις – Είκοσι έξι κλοπές σε δύο μήνες

Ακούστε το άρθρο

Ούτε μία ούτε δύο αλλά είκοσι έξι σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου είχαν «ρημάξει» τέσσερις άνδρες, ηλικίας 35, 30, 20 και 20 ετών, τους τελευταίους δύο μήνες, κλέβοντας κοσμήματα και μετρητά που συνολικά ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ.

Οι δράστες «χτυπούσαν» απομονωμένες μονοκατοικίες κυρίως τα πρωινά ή τα μεσημέρια με τη χρήση μεταλλικών εργαλείων, τα οποία συχνά έβρισκαν στις αυλές των σπιτιών. Αφού κατάφερναν να μπουν μέσα, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας μέχρι τώρα, είχαν αφαιρέσει 10.000 ευρώ σε μετρητά και  χρυσαφικά αξίας πάνω από 30.000 ευρώ.

Τα ίχνη της σπείρας εντόπισαν ύστερα από συστηματική έρευνα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου και, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβαν προχθές σε καταυλισμό τους τρεις από τους τέσσερις ταυτοποιημένους δράστες, ενώ αναζητείται ο έτερος 20χρονος. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 33χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι υπεύθυνος σε ενεχυροδανειστήριο της Αμαλιάδας. Ωστόσο, εις βάρος του 33χρονου σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα για για αποδοχή και διάθεση
προϊόντων εγκλήματος, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες του παρέδιδαν τα κλοπιμαία, και αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα ορίστηκε δικάσιμος για τις 11 Ιανουαρίου του 2019.

Ξεχωριστή δικογραφία για τον υπάλληλο ενεχυροδανειστηρίου

Η συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, Κρινιώ Τσάφα, εξέφρασε την ικανοποίησή της στην εφ. «Πατρίς» για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι ουδέποτε έγινε από τον ίδιο αντιληπτό ότι τα προς συναλλαγή αντικείμενα ήταν κλεμμένα.

«Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες, διότι δεν γνώριζε ότι τα κοσμήματα ήταν κλοπιμαία. Ουδέποτε είχε αντιληφθεί κάτι από το είδος και την ποσότητά τους κατά τη συναλλαγή, για αυτό και αυθορμήτως τα παρέδωσε στις Αρχές όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος. Θεώρησε ότι είναι μια συνήθης συναλλαγή, αποδίδοντας χρήματα στην αντίστοιχη αξία των κοσμημάτων που του παραδόθηκαν. Κατόπιν τούτου είναι πολύ ευνοϊκή η εξέλιξη σε ποινικό επίπεδο, διότι η πράξη χαρακτηρίστηκε πλημμεληματική και παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η κα Τσάφα.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ηλείας, όπου και θα απολογηθούν μεθαύριο. Επίσης κατασχέθηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν
ως μέσο τέλεσης αδικήματος.

Οι έρευνες για εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες  αξιόποινες πράξεις
συνεχίζονται.

Όλη η επικαιρότητα