Αχαϊα Ηλεία

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε Αχαΐα και Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των μελών της, ενώ  εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διάπραξη κλοπών σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, πρατήριο υγρών καυσίμων και αρτοποιείο, στην Πάτρα και στην Μυρσίνη Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα δυο άνδρες,  ηλικίας 22 και 43 ετών, καθώς και μια 26χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξιχνίασαν συνολικά πέντε κλοπές σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, μια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πάτρα, καθώς και μια σε αρτοποιείο στην Μυρσίνη Ηλείας, που είχαν διαπράξει οι δράστες τις τελευταίες δυο εβδομάδες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (310) ευρώ, λαχεία αξίας (600) ευρώ, καθώς και διάφορα έγγραφα.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, επισημαίνεται ότι οι δράστες ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες και μαντήλια, ενώ επέλεγαν να δρουν κυρίως τις βραδινές ώρες.

Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν μεταλλικά αντικείμενα ή πέτρες προκειμένου να διαρρηγνύουν τα καταστήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Όλη η επικαιρότητα