Αθλητισμός

Εξαιρετική η παρουσία της Ηλείας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων – Ικανοποιημένοι Τσουκαλά και Αργυρόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία της Ηλείας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων ήταν εξαιρετική και ομολογουμένως ήταν από τις καλύτερες  εμφανίσεις όλων των εποχών.

Και πώς να μην είναι, όταν η Μαργαρίτα Τσουκαλά και ο Αλέξης Αργυρόπουλος απέδειξαν ότι είναι από τους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας, αναβαίνοντας στο ψηλότερο σημείο του βάθρου σε έπταθλο και μήκος αντίστοιχα. Εξαιρετικός  ήταν και ο Γεωργίου που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 2000 μέτρα steepl .

Η «Πατρίς Σπορ» μίλησε χθες με τους δυο πρωταθλητές, που έχουν σίγουρα πολλές επιτυχίες να μας δώσουν στο μέλλον, αφού είναι πολύ νεαροί σε ηλικία και έχουν άφθονο ταλέντο.

Αλέξης Αργυρόπουλος (Κόροιβος Αμαλιάδας)

«Ένιωθα πολύ καλά και ήξερα ότι θα κάνω καλά άλματα»

Στο μήκος λοιπόν ο 17χρονος χάλκινος Βαλκανιονίκης Αλέξης Αργυρόπουλος  (Κόροιβος) κέρδισε με  άλμα στα 7 μέτρα και 35 εκατοστά σημειώνοντας μία επίδοση (κορυφαία τη χώρα) που τον στέλνει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Γκροσέτο της  Ιταλίας ( 7μ. 23εκ.παλιό). Ο πρωταθλητής από την Αμαλιάδα  – όπως έγραψε στο ρεπορτάζ του για το πανελλήνιο ο Θέμης Μαντάς – έκανε σπουδαία άλματα και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι από τα καλύτερα ταλέντα του Ελληνικού αθλητισμού και ο κορυφαίος παίδας άλτης της χώρας.

«Είναι σίγουρα μεγάλη η χαρά μου που κατέκτησα την πρώτη θέση στο αγώνισμα μου. Και μάλιστα έπιασα και το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Γκροσέτο της Ιταλίας που είναι επίσης σημαντικό για μένα. Ένιωθα πολύ καλά και ήξερα ότι θα κάνω καλά άλματα. Έλπιζα να μου βγουν τα άλματα, τα κατάφερα και ήρθε η πρώτη θέση. Τώρα έχω μπροστά μου τους αγώνες της Ιταλίας με την Εθνική ομάδα, όπου θέλω να έχω μια καλή παρουσία».

Μαργαρίτα Τσουκαλά (Απόλλων Πύργου)

«Περίμενα αυτή την πρωτιά, αφού είχα δουλέψει πολύ σκληρά»

Η 16χρονη Μαργαρίτα Τσουκαλά απέδειξε πως είναι ανίκητη  στις κορασίδες. Όπως γράψαμε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ, στα πρώτα πέντε αγωνίσματα  ήταν στην 3η θέση. Μια βολή στο ακόντιο στα 44μ64 εκ. στο έκτο αγώνισμα  έκανε τη διαφορά. Στο τελευταίο αγώνισμα των 800 μέτρων  πιστοποίησε την κλάση της με 2’23’’11  φτάνοντας σε ένα νέο συνολικό ρεκόρ  κορυφαίο στη χώρα, 5.042 βαθμών ( 4.937 παλιό) που πιθανότατα την στέλνει στην Ουγγαρία στις Ολυμπιακή συνάντηση νέων. Η Τσουκαλά σε χθεσινές δηλώσεις της μας τόνισε χαρακτηριστικά :  «Περίμενα αυτή την πρωτιά, αφού είχα δουλέψει πολύ σκληρά. Η επίδοση μου είναι ανεπίσημα πανελλήνιο ρεκόρ στις κορασίδες και ήρθε αυτή η επιτυχία, μετά από παλιότερες μεγάλες επιτυχίες στις διοργανώσεις όπου συμμετείχα. Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένη από την επιτυχία μου αυτή και συνεχίζω την σκληρή δουλειά για το μέλλον».

Να σημειωθεί ότι η Μαργαρίτα Τσουκαλά ήταν να συμμετάσχει στο παγκόσμιο στο Ναϊρόμπι, για λόγους όμως ασφαλείας τελικά η Ελληνική ομάδα δεν θα ταξιδέψει στην χώρα της Αφρικής και έτσι η Τσουκαλά θα προπονηθεί εντατικά για την Ολυμπιακή συνάντηση νέων στην Ουγγαρία, μια επίσης πολύ σημαντική διοργάνωση.

Όλη η επικαιρότητα