Αρθρογραφία Εκπαίδευση Κόσμος Ομογένεια

Εξερράγη μετά από 42 χρόνια, το τρίτο πιο επικίνδυνο ηφαίστειο! (VIDEO)

exerragi_meta_apo_42_hronia_to_trito_pio_epikindyno_ifaisteio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το ηφαίστειο Καλμπούκο, που βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα απόσταση από την πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο, στην περιοχή του Πουέρτο Βάρας, εξερράγη για πρώτη φορά μετά από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.




Μετά την έκρηξη, η περιοχή του Πουέρτο Βάρας κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και περίπου 1.500 κάτοικοι έλαβαν την οδηγία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

«Η έκρηξη συνέβη πριν μισή ώρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στους δρόμους και αρκετοί που προσπαθούν να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με βενζίνη» δήλωσε ένας κάτοικος.



Η Χιλή βρίσκεται στο τόξο της φωτιάς του Ειρηνικού και διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα ενεργών ηφαιστείων στον κόσμο, πίσω από την Ινδονησία. Τα ενεργά ηφαιστεια αριθμούν τα 90, ενώ αυτά που θεωρούνται δυνητικά ενεργά είναι πάνω από 500!

Η τελευταία έκρηξη του Καλμπούκο, που θεωρείται ένα από τα τρία πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στη χώρα έγινε το 1972, στέλνοντας, όπως και τώρα, τεράστια κύματα καπνού αρκετά χιλιόμετρα ψηλά.


Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα