Καταναλωτές Οικονομία

Εξετάζεται μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

aerio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την κλιμακωτή μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο φυσικό αέριο εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, γνωστοποιώντας ακόμη ότι το αίτημα αναμένεται να τεθεί στην Τρόικα το αργότερο μέχρι το τέλος του 2013.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης της ΔΕΠΑ, ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι το ΥΠΕΚΑ βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με στόχο τη μείωση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο.

Ερωτηθείς αν η μείωση αυτή θα αφορά τη βιομηχανική χρήση, ο κ .Παπαγεωργίου διευκρίνησε ότι «δεν θα είναι μόνο για τη βιομηχανική».

Κληθείς να σχολιάσει εάν μια τέτοια μείωση θα μπορούσε να «περάσει» από την Τρόικα, η οποία πιέζει για αυξήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι «στο φυσικό αέριο, έχουμε φτάσει στο maximum της ΕΕ, (άρα δεν μπορούμε να πάμε πιο πάνω). Δεν μιλάμε για μια μείωση, που θα μας πάει κατευθείαν στα επίπεδα άλλων χωρών της ΕΕ, αλλά για μια κλιμακωτή μείωση. Στόχος μας είναι να φτάσουμε σταδιακά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο».

Να σημειωθεί, ότι στην Ελλάδα ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο ανέρχεται σήμερα στο 5,5%, έναντι μέσου όρου 2% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: energypress.gr

Όλη η επικαιρότητα