Μεσσηνία

Εξιχνιάσθηκαν 3 κλοπές από την Ασφάλεια Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

Στην εξιχνίαση τριών κλοπών προχώρησε η Ασφάλεια Καλαμάτας, μάλιστα δε η μία ήταν σε κοσμηματοπωλείο της Καλαμάτας και ανακοινώθηκαν στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη Μεσσηνία την Παρασκευή.

Παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 983 άτομα, εκ των οποίων τα 735 ήταν Έλληνες και τα 248 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 684 οχήματα.
Προσήχθησαν συνολικά 136 άτομα, από τα οποία 79 ήταν Έλληνες και 57 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 83 άτομα.

Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 26 άτομα και ειδικότερα:
– Ένας Έλληνας, για ναρκωτικά και συγκεκριμένα γιατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι.
– Τέσσερις Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
– Δύο Έλληνες, για καταδικαστικά έγγραφα από αποφάσεις Πταισματοδικείου.
– Τρεις Έλληνες, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
– Ένας αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Δεκαπέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 302 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων.

Εξιχνιάσεις
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή που έγινε σε βάρος γυναίκας στις 15 Ιουνίου, σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Καλαμάτας.
Ένας 35χρονος Ρομά, εκμεταλλεύτηκε την απουσία της γυναίκας από το κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσε από την τσάντα της το ποσό των 1000 ευρώ.
Σε βάρους του 35χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Επίσης, από την Ασφάλεια Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή σε σπίτι, η οποία είχε γίνει στις 31 Ιανουαρίου του 2014 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 37χρονου αλλοδαπού για κλοπή. Όπως αποδείχτηκε, ο 37χρονος ανέβηκε στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας και μπήκε σε διαμέρισμα. Είχε αφαιρέσει τραπεζικές κάρτες, κοσμήματα και το ποσό των 300 ευρώ.
Τέλος, από την Ασφάλεια πάλι, εξιχνιάσθηκε κλοπή σε αυτοκίνητο, που είχε γίνει στις 5 Ιουνίου στη Μικρομάνη του Δήμου Καλαμάτας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 17χρονου Ρομά για κλοπή.  Ο δράστης άνοιξε το ανασφάλιστο όχημα και πήρε δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 10 ευρώ σε κέρματα.
 

Πηγή: Εφ.Θάρρος Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα